Jag har inte skrivit nåt på en vecka eftersom jag har inte känt mig så pigg. Höll på att bli förkyld med jag dopade mig med thaimedicin å det gick över. Det var kanske pollen kom jag på nu.

Påsken kom och gick å det firade vi med Måns familj i Halmstad. Det var nära att vi skulle få ta tåget då när allting var packad å Tilda i bilen så startade inte bilen. Vi fick putta igång den men fick aldrig upp farten, som tur var kom det en snäll själ som kunde om bilar och hjälpte till. I Halmstad var det huset fullt under Påskafton med släkt och vänner som kom senare på kvälken. Tilda fick även träffa sin 5 mån kusin för andra gången som nu har fått ett namn, Philip. Mina föräldrar bor  i Stockholm och de åkte till Thailand på Långfredan, tror de gör så jag kan inte minnas när jag var “hemma” under Påsken.

image

Vi firade även Måns mamma på Påskafton då hon fyllde 65 och kan titulera sig – Pensionär. Tilda väckte mig kl. 7 den dan så jag tog initiativet å lagade frukost till de 7 andra pers som låg å sov. Vi firade med champagne från Måns’s pappas vinrad (inte vingård men delägare), lite lyxigt var det. Det blev am.pannkakor (fullkorn) och bananpannkakor, extra krispiga bacon, lönnsirap å fet klick smör… Det blev lite av en tradition nu när vi träffas, pancakes for breakfast.

Killarna grillade och rökte korv, kycklingvingar och ribs de andra dagarna och jag gjorde tydligen den godaste coleslaw enl. alla å jag gillar inte när den är dränk i billig majo.

image

Å så var Måns på jobb i Oslo tis-tors å kom hem ikväll så det var bara Tilda och jag i 2 nätter. Tilda somnar senare å senare och går upp mellan kl. 6 och 9.30 å det är lite svårt att få henne att sluta nattäta dvs ta några slurk välling. Det gick inte så bra att bara ge vatten för hon vägrade. Nu när jag var gräsänka i 2 nätter så gick det inte heller så bra att avvänja Tilda från att nattäta OCH att flippa runt på vår säng å sova på mig. Så jag har varit lite trött ja… men det har varit framsteg på andra saker under veckan. Hon blir hysterisk när hon ska få sova i sin säng som är full med gossedjur. Det känns som vi måste ta tag i sov-och matrutinerna på allvar, igen. Trött…

image

Långfredag: Plöstligt hörde vi Tildas farmor ropade “Tilda går!”Och gick utan att hon fattade själv. Antagligen för att hon var uttagen med nyckelpigan hon svingade framför sig.

Mitt i allt detta så skulle jag uppdatera mitt CV och LinkedIn med ett troll som vill ha uppmärksamhet å arg på mig så fort jag ta fram ipad. Tösen var verkligen så klok och puttade bort ipaden ur min hand.  Tror inte jag låg vaken till kl. 3 två dagar i streck och somnat med ipad fastklibbad på nyllet.

Men nu känns det lite skönt när Måns är hemma igen… Och glad när han kom hem med blöjor från Oslo. Ja, det är faktiskt billigt med blöjor i Norge om ni inte visste 🙂