Idag har vi gjort en hel del här men ändå inte hunnit med allt. Målet var att göra fransk nougat… Måns ville det. Det blev inget fransk nougat. Det är kanske lite skrämmande om man inte gjort det innan men glykos behövs i alla fall. 

Döpte rubriken till “en produktiv dag” och nu menar jag att vi gjorde massor med små saker. Man kan definera detta på många sätt men idag var det i alla fall en sånn dag. 

Tilda vill gärna panta…  

Vi slängde skräp i återvinningsrummet i området, reklamerade en skitkass duschstång jag köpte på Rusta som gick sönder efter 3 dagar, köpte nya kläder till Tilda, kollade lite i bokhabdeln,  handlade (även glykos från Apoteket) och så hade vi en bak-verkstad här då jag bakade lussekatter och Måns gjorde knäck utan smör… han hade inte gjort knäck innan och visste inte att han skulle ha smör och följde ett recept. Hans knäck var mjuka, sega och kladdiga…men ändå goda flr det var mycket hackade mandlar. Han vet att jag gillar sötsaker med nötter. 

  

Tilda var extra kinkig till och från, bråkig, kastade saker runt sig och på golvet. Hon fick en egen degklump att leka med men när jag skulle ta tillbaka för att baka ut dem så gav hon mig arga miner och sa “mamma ta egen deg, denna är min deg!”…skulle inte bli förvånad att hon snart kan hitta på historier. 

En batch med stora feta saftiga lussekatter blev det efter lite degkrig med Tilda.  

Fick njuta av “lite” glögg också. Min kopp är 3 ggr så stor som Måns hehe  
Kvällsmat. Quick-fix Phad krapao med nötfärs, bambuskott, paprika, vitlök, färska thaichili och thai citronbasilika. Och ris till. 

  

Hur har er dag varit? 🙂

Nu säger jag zzz god natt!