Detta är ett inlägg om eventet jag var på, som LM Event anordnade för deltagarna till ett förmånligt pris i samarbete med Strömstad Spa & Resort.

Jag vill redan nu berätta att du kan kolla in min Instagram bland high lights- pluppar där du hittar matfilmer och om just min helg på Strömstad Spa & Resort med korta filmer.

På Strömstad Spa & Resor

Obs! Alla bilder är klickbara för att förstora!

Vi var 9 tjejer som träffades på VIP-hyllan och välkomnades av Linda på LMevent och hotellets representant Mathilda. Lite bubbel och Decléor produkter att ha med att testa. Decléor är hotellets samarbetspartner.

Sedan blev det lite tid till att kolla in rummet som var en rymlig svit på 6e våning med balkong och havsutsikt! Sängen var två 80cm enkelsängar som satt ihop och var inte superskön jämför med vår säng hemma. I sviten finns det bord och stolar samt soffgrupp. Det finns kök men allting var igenskruvade så det är väl som en lägenhet om man vill bo här lite längre.

Vi byte om till vita rockar och mötes upp för att gå till spat och få en breifing om spa-ritualer. vi fick även med ett spa-kit som vi skulle dela på att använda. Jag delar rum med Johanna och vi körde inte spa-ritualer och göttade oss i den tysta avdelningen i den varma poolen. Så tysta var det inte heller då alla pratade haha. Där satt vi i någon timme och gick tillbaka till rummet kl.17. Kylskåpet var välfyld med vin och sprit men vi hade med egna och vi hann vääl med några glas medan vi piffade till oss.

Lite havsutsikt och hiss-gruppbild hahah… här jag, Johanna och Linda

Då var det dags att slå oss ner på à la carte Restaurang Hav, en av hotellets tre restauranger. De andra heter Kust och Strand. Strand hade kvällsbuffé och här åt vi frukost.

Nu ska vi prata lite mat och vin…

Man kan säga att jag brinner för mat och goda drycker. Skit samma om jag är utbildad inom detta men jag är inte dryg och viftar med mina kunskaper.

Jag valde att äta kalvfilé med potatismos, vårprimörer, tapenade och marsalasås. Till efterrätt blev såklart creme brûlée som kom med päronsorbet och en liten fruktsallad. Det var som tre olika dessert men klagar inte.

Om jag måste klaga…

Om jag ska klaga så är det om servisen då det var lite svårt att få kontakt trots att vi hade förbeställt 2-rätter meny.

Jag frågade om vin till kalvfilén och vad servitören kunde rekommendera utan att jag hade sett vinmenyn då vi hade bara en att kika i på 10 pers. För att inte vara dryg och vad jag kunde läsa situationen så förväntade jag mig ingen större utlägg som en sommelier skulle kunna göra.

Servitören rekommenderade direkt det enda italienska vinet i listan med kommentar… ”...men den är lite dyrt”. DETTA störde mig. Tror det var en Valpolicella, jag slutade lyssna på honom när han sa att det var lite dyrt.

Då bad jag om att få kolla i vinmenyn och som jag misstänkte så valde han ut det dyraste vinet på glas, något på 185kr tror jag. MEN… det var ju inte priset jag var intresserad av. Han skulle kanske visa ett vin men gå upp i pris med samma kommentar att det är lite dyrare men godare. Sälj hello, sälj! Man ska aldrig tala om priset på så sätt för kunden såvida kunden inte säger själv att det skulle vara för dyrt för hens plånbok. Han var bara osmidig jaja. Jag valde Baron de Ley som kostade 145kr. Den passar i alla fall till nötkött även jag lan tycka att Rioja och en hint av dill skärde lite men när man beställer vin så är det tillbehören man ska anpassa sig efter. Så det är lite fel att bestälal in ett vin först utan att har smakat på maten.

Lite mörk bild men här hamnade vi efter middagen och dansade loss till DJ och drack drinkar. Jag nöjde mig med ett glas vin till maten och en Guinness extra stout istället för kaffe.

Frukost! Det är en av det bästa med att bo på hotell. Jag vaknade som en pinne och stel i hela kroppen, förmodligen pga att dansa reggaeton i mina Heidi Klum högklackar haha! Tidomställningen med en timme mindre sömn satte väl sina spår. Jag lokaliserade till tomatjuice och yes de hade tomatjuice och det blev en Virgin Mary med extra mycket Tabasco för att vakna till. Shottade mangosmoothie också och åt keto-tema haha…fett, fett och fett. Älskar knapriga bacon och snodde lite av räkor från patén till min äggröra haha! Detta var allt jag åt och ångrade mig senare att jag inte sökte upp bullar, crossainter och gör-det-själv våfflor med färska bär.

Efter frukosten lyssnade vi på Alexandras inspoberättelse om utmattning och stress. Hon bloggar på Hälso Klok och @halsoklok på Instagram. Sedan var det nästan en timme kvar till yoga så jag tog en promenad ensam runt hotellet och faktisk in i skogen, gick in där i 10 min och ut igen för jag kände att ingen visste var jag var haha. Vi avslutade vistelsen med en hel timme yoga och jag somnade faktisk till i slutet trots att jag hörde instruktören hela tiden.

Det var grymt nice på Strömstad Spa och Restort. Här är det mycket norrmän då det är när till Norge. Fint väder fick vi också på söndagen så jag kan tänka mig att det är ett rätt populärt hotell på sommaren med båtar och havet precis utanför plus att hotellet för nattklubb.

Tack LM Event som har ordnat detta och Strömstad Spa & Resort. Den här trötta morsan behövde en getaway.