I bilen

Jag ångrade mig att jag inte gick upp kl.4 då jag vaknade och packade! Jag var arg och stressad i kaoset när jag skulle packa åt mig och barnen plus att ha koll på andra saker och inte skulle glömma nåt. Vi kom iväg 12:30 igår och var framme kl.19 med två korta pauser på vägen. 

Jag hade inte alls tänkt att vi skulle sova i Mora hos Måns syster & familj. Måns hade bestämt och allt i telefonen men när vi väl kom hit igår så fick han det till att det var jag och barnen som inte orkade sitta i bilen i 3 timmar till när vi hade åkt i över 5 tim. Jag fick hoppa bak och klämma in mig mellan två barnbilstolar. Prim blev hysterisk ledsen och gallskrek, då blev Tilda ledsen och skrek ”neeeej jag VILL INTE”. Tilda ville inte höra Prims skrik och Prim ville inte sitta i bilstolen. Jag fick underhålla dem. Så fort det blev musik och sång så började Prim slänga med huvudet och sparkade med fötterna. Den här tjejen gillar verkligen musik. Tilda glömde sina öronskydd. Underbart. 

Framme i Mora

Tilda och Prim var upptagna med att utforska kusinens leksaker

Så illa var det inte att sova här när vi har sovit några gånger. Tilda började leka med Berras leksaker. Prim bkev jätteglad och kröp runt överallt och upptäckte massor på golvet att leka med. Berras är 1,5 år och fick lite svårt att dela med sig och tog ifrån allt som Prim kikade på. Han blev inte ledsen eller nåt, det var mer att han ville hålla ordna och städade eller lyfte saker ifrån Prim. Han var dock kramgo och det verkade som att han kände igen oss då han kom självman och kramade om mina ben några gånger. 

När det var läggdags så ville såklart varken Tilda eller Prim sova trots att de var trötta, alla var trötta. Jag med barnen skulle ta 120cm sängen, lycka till med det för de triggade varandra. Tilda hittade på massa trams som att hon ville hoppa på sängen, hoppa på täcket utan lakan på madrassen på golvet när Måns hade satt dit lakan och påslakan. Sedan tjatade TIlda med att hon ville hem, sova i sitt rum, sova i vår säng och leka med sina leksaker. Hon ville inte sitta i bilen i flera timmar och har alltid varit hemkär. När alla hade somnat så väckte Tilda oss och gnällde ”jag är inte alls trött!”. Hon kröp ner till Måns som sov på golvet och trängdes där på 90cm madrass. Båda snarkade ikapp 5 min senare. 

Kvalitetskontroll på Dr.Js medalj från Honolulu marathon 2016. M &J var nyligen hemkommen från sin bröllopsresa i Hawaii. 

Hemkär

Vi försökte få Tilda att se fram emot att träffa farmor och farfar, träffa kusin Phille, åka pulka och öppna resten av julklapparna (jepp vi öppnade de mina föräldrar kom med innan vi åkte). Dock hörde jag jag att det inte är nån snö i Funäsdalen, inte heller här i Mora och bara lite här och där på vägen. 

Jag gillar inte att tränga mig på och hade Måns sagt att M & J skulle jobba så hade vi inte sovit över. Som en god thai jag är så förväntar jag inte att bli uppassad. Man ska hjälpa till. Hur trångt och trist det än är kan vi klämma in oss, bara det inte är trångt i sinnet/hjärtat. Bara att vi är välkomna. Detta försökte jag förklara för Tilda. Som föräldrar vill man ju sina barn det bästa men de måste lära sig att man fåt infinna sig i nuet och gör det bästa av situationen. 

Vi åker mot Funäsdalen så fort vi blir klara och ska först handla ICA Maxi i Mora.