Varje toabesök är jättekul för Tilda…särskilt när mamma ska på toa. Det är som att ha en liten butler i badrummet. Om hon får torka min rumpa också så skulle hon säkert göra det…jag har dock aldrig visat henne det haha uschamig! Och vi ska inte tala om bajs…hon vill alltid se på bajset. Igår blev hon jättearg när jag slängde hennes lilla bajsplupp och hon blev jätteledsen och grinade efter det “jag vill ha mitt baaaaajs mamma!”. Ja vad ska man säga… 

Så vad brukar hända nuförtiden när jag ska på toa? När jag säger att mamma måste gå på toa så håller Tilda mig i handen och visar mig vägen dit. Hon tänder lampor. Hon går till toastolen och säger “ska mamma siiitta?” med hög frågande ton och insisterande blick och säger “varsågod mamma!”. Samtidig så fäller hon upp toalocket så att jag kan sitta. Och hon står kvar och frågar “är du klar?…mamma måste ha papper… Mamma måste torka ljumpa”. När jag är klar så stänger hon toalocket och spolar åt mig. 

JAG SKOJAR INTE! Ska försöka filma allt detta nån dag men ni slipper se mig på toa jag lovar! Om 3 månader fyller Tilda 3 år. Undrar vad mer hon kan hitta på. Hjälpsam är hon i alla fall när hon vill själv.

  
Får Tilda inte följa med in så brukar det bli så här…hon bankar och rycker i handtaget så mycket hon orkar. Inte en chans att jag får gå på toa eller dusch i fred och alltid med öppen dörr. 

Bild lånad av Ett päron till morsa! (fler roliga humorstrips om småbarnslivet finns på hennes sida)