I torsdag innan Penny blev sjuk på natten blev det en spontan bussresa till Las Palmas. Det var molnigt och kallt även vi badade en liten stund efter frukosten fram till lunchtid. I onsdag var det också molnigt och vindigt men vi satt vid poolen hela dagen och jag fick soleksem även jag höll mig i skuggan. Så jag har väl fått en sol-allergi och gillar inte ens att sola.

Mot Las Palmas med lokalbussen

Buss nr.30 kom till hållplats Bahia Feliz utanför hotellet och åker direkt till Las Palmas. Den stannar på 5 hållplatser på vägen om någon vill gå på.

Det kostade 4.95eur (enkelresa) även för Tilda. Busschaffören frågade inte ens om Tildas ålder så jag antar han gick på längden som på Liseberg.

Busschaffören gasade på som en biltjuv. Vi gick av vid Teatro, hållplatsen innan Estacion San Telmo som är bussterminal för alla bussar hit.

Det första vi gjorde var att gå till Mercado de Vegueta, som stängde precis kl.14 för siestan när vi kom men några hade fortfarande öppet.

Vi fick smaka på en liten banan och några körsbär. Det var en god banan så Måns ville köpa men att köpa på marknaden utan priser betyder att man måste pruta. Det slutade med 1 kg bananer för typ 80kr och säljare sa att han hade även för 16eur per kilo. Asså. Visst finns det olika sorter av bananer som det finns för äpple och päron men hallå för dyra platanos!

Vegueta

Vi promenerade runt i Vegueta som är en välbevarad gammal stadsdel och finns med i UNESCO världsarv. Sedan utan att leta hittade vi till gågatan. Vi skulle låna en toa på Donken men det blev en senlunch med 4 Happy meal av misstag. Måns och barnen shoppade på Havaiana butiken också innan vi stannade på en lekplats och tog bussen tillbaka från San Telmo terminalen.

Catedral de Santa Ana

Det gick så fort efter betalningen på skärmen så vi hann inte se vårt nummer och beställde igen då vi trodde det inte gick igenom och inga kvitto fick vi. Så det blev fyra Happy meal… Dyrt toabesök.

Havaiana paradis. Tilda fick nya flipp flopps och Penny fick sin första. De valde själva. Penny valde nåt med panda och Tilda Minnie Mouse.