Först var Tilda och jag på bloggfrukost som tjejerna på Universeumshop anordnade. Det var sex andra bloggmammor och deras barn också. Tilda hade somnat på vägen dit så jag fick äta i lugn och ro innan jag väckte henne. När hon vaknade så var hon ju lite blyg men sen släppte det och hon ville inte lämna sandlådan. 

Det var kul att träffa Fru Reinhold-Jennifer och Sandra, Barnrumsinspo-Hanna kan jag inte minnas att jag har träffar men jag gillar alla hennes inspiration och tips på Instagram. Susana har jag träffat men jag är så glömsk av mig, Linda är ny för mig men även Tilda som bloggar på Damernas Värld.

Bildbomb! Vi går direkt till vad vi gjorde på Universeum och även en 2 1/2 åring uppskattade det 🙂  
Nu är det Halloween på Universeum och temat är Creepy Science. Hör kan man får leka, testa och experimentera plus att man får ta med sig det man har gjort hem!

 Inte dåligt start på en fredag 🙂

 
Först visste inte Tilda vad som väntade henne men så fort vi åkte hissen upp så var hon jätteivrig och upprepade med ”fiskorna, Tilda vill se fiskorna” och hon gick runt själv framför mig och ropade ”kollaaaaa! Kolla mamma!” Och så höll det på…

  

Hon har hittat några kompisar också. Vi hängde med tre andra bloggmammor och alla de har pojkar. 

  

Här bygger hon ”hus” med Kevin 4 år, en av Sandras två pojkar 🙂

  
Det var grupper av skolbarn där också. Vi har lärt Tilda bra det här med att vänta på sin tur och det blir ju oftast att hon väntar också…jag måste lära henne sticka in hakan lite mer också för det är ju djungelslag det här när det kommer till barn och de äldre tar för sig mer. Hon hade väntar på andra omgången av att göra slime…om jag kommer ihåg rätt det är det PVA, en typ av plast och i kombination med lite färg/färger och intensiv omrlrning så stelnar flytande plasten och blir en slime-massa…segoch  geggig. Kolla in minstingen som drunknade i labb-rocken hehe

  
Lunch i caféet. Tog köttbullar för Tilda skulle också få äta men icke. Köttbullar var inget att hurra för, de smakade halvfabrikat, mosen också. Ikeas köttbullar är bättre. Sorry.   

Vi stannade kvar efter lunchen och gick runt själva medan de andra åkte vidare eller hem. Tilda ville se aporna i ”regnskogen”. Det var två små apor där och de var väldig närgångna. De kom nära barnvagnen och jag försökte få bort de från Tildas kex hehe. Snabba var de ju. Tilda stod och grät och jag trodde hon var rädd för de men nej ”Jaaag vill taaa heem aporna….”….

  
Längst ner i byggnaden finns det förvaringsskåpen och ”Jobbis” som de minsta. Det var som mini-Lek och Bus eller inomhus lekplats. Hör gjorde hon mega-protest och ville absolut inte gå hem och skrek att hon ville leka mer. 

Så kul var det på Universeum! Hit kommer vi igen! Tack Universeum

  
Ps. Vi fick även med goodie bags! Det visar jag i nästa inlägg 🙂