Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

En Ballerina löser allt…

Lästid: 2 min

Jepp nu är vår lilla Vilding frisk. Igår fick hon mumsa på en choklad Ballerina och den åt hon upp *tjoff* och sög på alla fingrar. Sedan tog hon en titt i farfars sprit-/godisskåp men duktig nog så stängde hon bara igen det.

image

Senare provade vi ge henne en halv mosade banan som jag fick mata i henne å hon åt upp allt. När det var läggdags försökte vi ge henne välling men där tog det stopp. Det som att hon hade svårt att ta nappen eller glömt hur man dricker med napp å hon satte vällingen i halsen eller hade svårt att svälja. Så i fredags spydde hon ut halvflaska modersmjölkersättningen och igår ville hon inte ha välling…. Och inte ikväll, nopp, det gick inte med nappflaskan, inte med sugrör eller dricka rak av i mugg. Hon var rätt sömnig så det blev tandborsning och sängen. Sedan vill hon bara ha mig och inte pappa även pappa försökte natta henne. Tror det är 2 av 10 gånger hon vill ha Måns. Ikväll var som många andra kvällar när hon ska sova dvs hon har svårt att bara blunda å sova. Hon måste rulla runt 100 gånger innan hon ligger rätt typ. Å jag kan inte heller bara gå för hon kan leta efter min arm för kontakt eller hålla i mig.

Imorse var jag på väg att ringa 1177 för rådgivning eftersom Tilda var mycket hängig och sömnig men det var kanske inte så konstigt då hon hade inte ätit ordentlig och var utan energi. Så ieftermiddag blev det lite mer Ballerina och majspuffar å annat gott. Visst, massor med socker men hon har nog fattat att det ör andra regler när man är sjuk. Jagar socker kan vi glra en annan dag…

image

Både igår och idag blev det en rund tur med den nya barnvagnen. Idag var bara jag och Tilda, igår var farmor med och testkörde vagnen. Tilda klarade sig utan att bli åksjuk, somnade gott i vagnen igår å idag mumsade hon på majspuffar å drack vätskeersättning själv. Den nya vagnen har fickor på sidorna så Tilda kan ha annat smått å gott inom räckhåll 🙂

image

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “En Ballerina löser allt…

    1. Vet inte om det var så för alla men det brukar hjälpa att äta en kex eller en kaka när man är illamående. Visst är Tilda liten men allt hon fick i sig var EN ballerina och 1/2 mosad banan i lördag å vätskeersättning. Och efter att jag kollade runt på olika blogg och föräldrarforum om sjuka barn som inte vill eller kan äta/behålla mat så testade vi det. Det var inte att vi gav henne massa godis på direkten. Förslag på Pigelin och blåbärssoppa fanns med också men det räckte med en kaka. Hon blev piggare och frisk nu så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge