Idag blev det snabba ryck när Måns frågade om vi skulle kolla på EM (Sverige – Irland) i Ftihamnen. Vi kom hem, slängde i oss maten, tog våra pickopack, satte våra småttingar i vagnarna och rullade mot Frihamnen med 15 min promenad bort. När vi närmade oss festplatsen följde vi in i folkströmen och vallfärdade ut mot Bananpiren där TV4, SVT och andra aktörer hade slagit upp en 50 kvm duk för att visa matchen.
Folkfesten hade redan börjat och det var stekhet då det är ju asfalt hela piren ut och solen stekte på ännu mer! Jag vet att Måns vill se matchen men det ska inte vara till varje pris tycker jag och måste tänka på barnen. Hans kompis skulle också komma så det blev att jag tog med Prim tog en runda bort från folket, stora högtalaren och solen! Prim blev jätteledsen och otröstligt. När hon lugnade ner sig vände jag tillbaka för att jag kom på att Tilda ska ha extra byxor ifall hon skulle kissa på sig. Lite svårt att potträna och vara på utflykt när man inte vet var toaletten är. 


När jag kom tillbaka då ville Tilda gå och kissa men med pappa, så de två gick iväg. Solen stekte på rejäl och det blev superhett med värmen som studsade upp från asfalten. Prim blev ännu mer arg och jag bestämde mig för att amma henne och bänkade mig på asfalten men bakom barnvagnen för att få lite skugga! Prim var helt uppgiven, ledsen, sög på tutten och skrek och spände sig. Ingen vill väl höra en bebis skrika som en stucken gris men jag kunde ju inte lämna platsen förrän Måns och Tilda var tillbaka. Och Tilda kissade inte när de väl hittade till toaletten. Det var ändå bra för Måns att få hantera situationen. 

På vägen därifrån (för andra gången) somnade Prim av utmattning och hela vägen hem. Jag passade på att äta glass i solen och sicken otur när jag kom till Backaplan. Plöstligt blåste en virvelvind runt oss som utvecklade sig snabb till en tromb! Vi blev sandiga på 30 sekunder så det var mindre kul. 

Kul med folkfest och heja Sverige! Tänk dock på era små om ni vill ta med de nånstans när det är varmt ute.