Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ego-boost, Kimchi & Kombucha

Ego-boost, Kimchi & Kombucha
Lästid: 2 min

Inlägget innehåller köplänk till bok av Soki Choi – Kimchi och Kombucha


Egoboost är när någon känner igen Thaimorsan, i alla fall mitt bloggnamn ?

Igår svängde jag förbi Saigon City för att handla. Mellan hyllgångarna hörde jag ett äldre par frågade en stackars personal som inte kunde så bra svenska som packade upp varor. Paret skulle ha det ena och det andra till Kimchi och Kombucha.

Då kunde jag inte låta bli att rycka in som vanligt ? Paret hade en lista på vad de skulle ha i Kimchi och Kombucha enl. Soki Chois bok som de var riktig fascinerad över och tipsade mig att läsa!

Du hittar Soki Choi -Kimchi och Kombucha HÄR!

Mat som läkningsmedel har vi asiater kännedom till sedan länge.

 

Jag berättade för paret att jag satte häromdan en batch Kimchi på 4L och kunde hjälp de välja ut råvaror. Jag visade den fisksåsen jag använder och de sade något om att det var fusk med fisksås. Inget jag känner till hos de thaimärken jag brukar köpa och som har funnits så länge jag kan minnas sedan barn. Paret passade på att fråga mer om andra produkter som surkål men de som fanns var inte fermenterade utom bara inlagda.

 

Odla Scoby-svamp själv!

Sedan ville de ha Scoby svamp för att testa göra Kombucha. Jag sa direkt att jag har aldrig sett svampen i butiken och personalen vet nog inte vad det är. De sa att svampen var slut på nätet men vad de inte visste var att man kan faktisk odla fram svampen själv!

Att man köper en flaska färdig Kombucha och startar den med lite socker, vatten och valfri te och sedan tillsätter valfri frukt plus ingefära osv.

Det är väl logiskt att man bara “mata” Kombucha så att det bildas svamp igen. Lite som “surdeg-startaren” som Måns matar med mer mjöl och vatten en dag innan han ska baka sitt surdegsbröd.

Eller så startar man utan Kombucha som Hälsa som livsstil HÄR!

Bild: Hälsa som livstil – kombucha-utan-scoby

Jaaa är det du!

Innan vi skiljdes åt så sa jag till paret att de kan kolla upp Thaimorsan om de har frågor. De bah Jaaaa E D DU! ???

Scored! ✌?Kul att äldre par känner igen Thaimorsan ?

Det är bara väntar i minst 2veckor men senast så hade jag min kimchi i kylen i ett år!

Du vet att du kan ställa frågor till mig gällande det mesta men jag får mest frågor om mat, allergier och Thailand via mail. Jag svarar på vad jag kan och om inte så kollar jag upp, det är så jag lär mig också.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge