Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Egenföretagare!

Egenföretagare!
Lästid: 2 min

Oh my gååd! Plöstligt så blev jag egenföretagare, på riktigt! Jag både skrattade och ville gråta samtidig men nu gäller det. Jag har fått 3 månaders prövotid av Skatteverket att komma med något avtal och siffror som jag kan presentera. Jag kanske tar vatten överhuvudet…

Det är jäkligt läskigt

… men 10 år av tankar om att starta eget och har noll i kapital så har jag ändå vågat ta steget. Jag trodde bara inte att det skulle bli för bloggen under benämning “person som bloggar på Internet”! Alla väntade ju på att jag skulle driva en restaurang 🙂 Jag kan ju nu hyra ut mig själv sen som “hyr en kock” eller kör en take away från mitt eget kök, det hade varit nåt va!

Egenföretagare!

Det kom som en överraskning

Jag har inte berättat om detta så det kom som en överraskning för alla här hehe. Det gick som en räls, från att min handläggare från Skatteverket ringde upp på Tildas födelsedag och i torsdags fick jag “Godkänd för F-skatt med villkor” dvs. FA-skatt. Min handläggare ville inte momsregistrera mig ännu. Hon ville att jag ska ragga kunder och komma med avtal osv. Sedan om jag ska fakturera så skulle jag kontakta henne för momsreg. Det var bara för att jag hade angett NOLL på allting, även på vinsten så de fick inga siffror av mig på hur mycket jag ska omsätta mm. Borde jag har ljugit och dragit till med en summa då?

Nu är jag egenföretagare och ska driva mitt bloggandet på nästa nivån än bara som hobby. Ska jag kalla mig “influencer” och jobbar med content marketing/PR/event på ett seriös sätt, och framför allt inte mygla… this is IT!

egen firma

Efter 3 år prövotid med bloggen och plötsligt kan jag nu skriva på mina offerter “Godkänd för F-skatt med villkor (FA-skatt)“! Jippie!

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer om “Egenföretagare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge