Det har regnat så mycket i Göteborg och det ser ut att bli regn regn regn, så vi är nu i Halmstad igen och träffar våra vänner som också har rest ”hem” igen. Vädret här är lite bättre och Tilda ville bada direkt. Det var inte det varmaste. Barn bryr sig inte och hon frös till då och då.

Lilla Prim var förkyld på morgonen  trodde vi och hade rinnande öga i högra ögat när vi åkte hit på förmiddagen men mot kvällen försvann förkylningen! Undrar om det var bara en allergi? Jag satt inklämd i baksätet mellan två barnen i bilstolar och försökte lugna ner båda. Den ena ville ha min arm att sova på plus att hon blev illamående och ropade ängslig efter kräkpåsen. Den andra ville tugga på min hand och jag torka hennes tårar hela tiden.

Jag lyckades få ut en kladd som var typ en tunn tunn tråd. Det var inte det lättaste för hennes långa ögonfransar var i vägen. Sedan var Prim jätteglad när vi kom fram men bara om hon fick vara hos mig! Hon fick faktisk sitta i babysittern eller mer hos Måns. 

Och Tilda… det är mamma, mamma, mamma hela tiden och jag blir tokig. Det är som om hon vill stjäla hela uppmärksamhet och konkurrerar ut lillasystern. Häromdan sade hon att hon inte ville ha sin lillasyster eller vara storasyster men igår pussade hon Prim godnatt. Antar att hon slåss med sina känslor och nu vill hon också vara liten. Sedan tyckte hon att hon är stor tjej som kan göra saker själv som att ta på sig kläder/skor, borsta håret, bre mackor, gå på toa plus att hon kan torka sig själv när hon har kissat…ändå har hon nu gått tillbaka till att ropa på hjälp. Barn härmar och hon härmade sin kompis och har blivit ”känslig” mot kladd på bordet och i ansiktet. Hon ville att JAG SKA ”hjälpa, hjälpa, torka”. Tilda kan ju prata hela långa meningar och hon pratar ju annars hela tiden. Stor vill vara liten igen. 


Och för att undvika tjat, gnäll på nätterna här i Halmstad har vi nu flyttat ihop sängarna och jag sover mellan barnen. Annars ville Tilda att JAG ska sova med henne i en 80 cm utfällbar säng och jag skulle ha gått hoppa mellan sängarna. 

Igår fick Tilda träffa Hannes igen efter ett år, de är lika gamla. Hannes är en ”skön snubbe” som sin pappa. Vi ska ses idag igen så vi får se om Tilda vill leka med honom idag då hon ville inte alls igår. Det är bra att hon får träffa andra barn också. Hon är inte den som bjuder in andra barn till lekar eller gå direkt på nåt även att hon verkar intresserad. Hon är reserverad och vill observera situationen först. PRECIS som jag när jag var barn. 

Hoppas på sol idag också! Det har inte riktig vara strandväder eller tillräckligt kul för att jag skulle vilja vara på stranden. Swedish Summer…