Jag skriver typ aldrig om mode, kläder och inredning men jag har ett tag tänkt på att skriva lite om några duktig och kända thai/halvthai i media och världen… Vi ska nog inte prata om Tiger Wood, han har haft sina glansdagar.

Jo, Vad har EA4th, Kay Senchai och Vichithong då gemensam?
Det är SVENSKA modemärken och de drivs av unga och duktiga THAI tjejer och kille 🙂 Det är så himla kul att se lite fler duktiga thaipeople outthere!

 

IMG_0499.PNG     image

image

EA 4th är en nykomling och bakom detta märket är Acky Ekchanok som jag har känt i säkert 10 år sedan han gick sista år i gymnasiet och jag var hans tillfälliga modersmålslärare. Sedan studerade han på Istituto Europeo di Design i Milano och blev toppstudent. Nu är han i Thailand och jobbar på sin kollektion. Jag uppmanade Acky att delta i Fresh Fish 2012 och han vann hela kalaset! Sedan deltog han i Projekt Runway och har jobbat ihop med Kay Senchai i kollektion ss2014.image

KAY SENCHAI är designen Kay Ericsson klädesmärke. Hon har varit het inom modevärlden i några år och nu är hon superhet å hennes kläder syns överallt i media och kändisar verkar avgudar hennes kläder! Kläderna är riktig fina och smakfulla. Kay gillar även träning och man kan följa henne på @kaysenchai eller @ericssonkay på Instagram.

image

Bild lånad från @ericssonkay. Ser Kay i högperson i sin Key Senchai klänning 🙂

Så här skrev Elin Fagerberg (skönhetsnörd som hon själv säger)

”Märket är ett nytt svenskt designmärke, vars plagg tillverkas i Thailand av främst exklusivt thaisiden, thailändskt silke och italiensk chiffong. Tanken bakom är att svenska kvinnor ska våga framhäva sin figur och våga vara kvinnliga.

Allt är handgjort av väldigt fina tyger, och jag tycker att det såg välarbetat och fint ut. Där av priser på mellan 4000 – 10 000. Men jag älskade designen! Klänningarna passar perfekt till scenen, fester, bröllop eller varför inte en tråkig oktobertisdag? Glöm inte att varje dag är en fest!”

imageBild lånad från Kay Senchai

 

VICHITHONG är en svensk aktör inom läderprodukter av högkvalitativt läder, bra priser och allt görs i Sverige. Jag har ingen anknytning till Ji Vichithong mer än att jag har sett henne på Facebook då hon är vän till en gammal vän till mig.

image

 

image