Nu kommer ett inlägg om restaurang lagom till lunchdags haha!

I lördags var jag ju på tjejträff med sex gamla kursare. Vi träffades och tjötade över en bit mat…nej, många bitar av mat då det var dimsum på Dubbel Dubbel haha. 

  

Dimsum är kinesiskt tapas dvs småplock med t ex friterade eller ångkokta degknyten, ångkokta bullar med/utan fyllning, inlagda grönsaker mm. Och det är till för att dela. I Asien och i många andra länder har ju sina småplock, det är bara i väst som man är ovan med att dela. Det är så man äter TILLSAMMANS! I Thailand så brukar man beställa in maträtter på samma sätt och jag brukar oftast beställa för mycket hehe… Det brukar vara en eller olika sallader, soppa, kanske gryta, något grillad, kött, fisk, skaldjur osv. Å så äter man tillsammans och plockar till sig som man vill, och beställer in lite vad efter. 

Och så gjorde vi. Man ska vara minst två personer om man vill äta en setmeny. Vi var 5 pers på den största menyn och maten kom när den var klar plus tillbehör. Det räckte gott och väl för 5 pers även man tog en bit här och där. Personalen sade till hur många bitar var på vissa rätter. 

   
Lammsallad…som thai biffsallad, lite sött men med lime och rostad ris skulle den sitta som smäck. Breda nudlar med fyllning, kommer inte ihåg vad det var i men gott i alla fall.

    
 Och därefter kom allting! Friterade wontun med fyllning, kokta/ångkokta wontun med fyllning i jordnötssås, ingefärs-lax, kryddkokt fläsk, två olika baozi (ångkokta bullar) och tillbehör som marinerade gurka, ena var söt och den andra var het, algsallad, musöronsvampsallad plus olika dippsåser. 

  
Pris: Stora setmenyn 270kr/pers och så en Mikkeller alkoholfri öl = 315kr! 

Helt ok pris i ett gott sällskap. Rekommenderas. Dock hade vi en sittid på 2 tim utan att vi blev informerad om det men det är vanligt nuförtiden så att gäster inte sitter och jäser. Lite dumt ändå om man vill sitta kvar och äta mer eller dricka men man får väl förflytta sig till baren.