Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Dubbel Dubbel Kolibri Göteborg 

Lästid: 2 min

Nu kommer ett inlägg om restaurang lagom till lunchdags haha!

I lördags var jag ju på tjejträff med sex gamla kursare. Vi träffades och tjötade över en bit mat…nej, många bitar av mat då det var dimsum på Dubbel Dubbel haha. 

  

Dimsum är kinesiskt tapas dvs småplock med t ex friterade eller ångkokta degknyten, ångkokta bullar med/utan fyllning, inlagda grönsaker mm. Och det är till för att dela. I Asien och i många andra länder har ju sina småplock, det är bara i väst som man är ovan med att dela. Det är så man äter TILLSAMMANS! I Thailand så brukar man beställa in maträtter på samma sätt och jag brukar oftast beställa för mycket hehe… Det brukar vara en eller olika sallader, soppa, kanske gryta, något grillad, kött, fisk, skaldjur osv. Å så äter man tillsammans och plockar till sig som man vill, och beställer in lite vad efter. 

Och så gjorde vi. Man ska vara minst två personer om man vill äta en setmeny. Vi var 5 pers på den största menyn och maten kom när den var klar plus tillbehör. Det räckte gott och väl för 5 pers även man tog en bit här och där. Personalen sade till hur många bitar var på vissa rätter. 

   
Lammsallad…som thai biffsallad, lite sött men med lime och rostad ris skulle den sitta som smäck. Breda nudlar med fyllning, kommer inte ihåg vad det var i men gott i alla fall.

    
 Och därefter kom allting! Friterade wontun med fyllning, kokta/ångkokta wontun med fyllning i jordnötssås, ingefärs-lax, kryddkokt fläsk, två olika baozi (ångkokta bullar) och tillbehör som marinerade gurka, ena var söt och den andra var het, algsallad, musöronsvampsallad plus olika dippsåser. 

  
Pris: Stora setmenyn 270kr/pers och så en Mikkeller alkoholfri öl = 315kr! 

Helt ok pris i ett gott sällskap. Rekommenderas. Dock hade vi en sittid på 2 tim utan att vi blev informerad om det men det är vanligt nuförtiden så att gäster inte sitter och jäser. Lite dumt ändå om man vill sitta kvar och äta mer eller dricka men man får väl förflytta sig till baren. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge