Just nu pågår en bloggkryssning i Stockholm med Silja/Tallinks nya renoverade fartyg Silja Symphony som jag inte fick följa med som många andra bloggare. Undrar om jag nånsin kommer göra det genom min blogg för jag har inte flera tusen unika besökare per vecka. Om jag är bitter? Nja. Jag har lyxkryssat med RIKTIG kryssningsfartyg, hela 2 gånger 🙂 Självklart skulle jag bli glad om jag fick delta i något sådan pga av min blogg.

I alla fall, Måns pratade lite förra vecka innan läggdags och drömde sig bort, att vi skulle åka å lyxkryssa igen. Man kan alltid drömma. Den här gången var det att kryssa nånstan runt Gran Kanarie och Madeira.

Att kryssa är egentligen ett jättebra sätt att resa. Du vaknar upp i en ny hamn eller nytt land varje morgon. Du får se en hel del på resan om du går på utflykter eller vågar dig ut på egen hand. Du har alla måltider och blir uppassad till max och det är olika aktiviteter som man kan sysselsätta sig t ex pool, gym, SPA, shower… Å jag var proppmätt hela resan…. Själv klart så kostar det också men inte mycket mer än en veckas all-inclusive. Olika kryssningsföretag, olika priser och erbjudande å det finns hur mycket som helst att välja å prisklasser beror på hur lyxigt du vill ha det.

Första gången jag lyxkryssade var okt 2010 i Östra Medelhavet. Jag kryssade med Måns föräldrar och syskon plus respektiv. Vi var 9 pers! Vi reste med MSC Cruises och fartyget MSC Magnifica. Vi hade ett fly & cruise paket och köpte till vinpaket till middag till alla.

IMG_2207.JPG
Fartyget MSC Magnifica är enorm. Ta en virturell rundtur 360 grader här! Välj i MENU för olika sektionet. Ni kommer förstå 🙂

Resrutt – Östra Medelhavet
IMG_2205.JPG
Resrutt flyg: Köpenhamn – München – Venedig – Berlin – Köpenhamn
Resrutt kryssning: Venedig – Bari – Katakolon/Olympia – Izmir – Istanbul – till havs – Dubrovnik – Venedig

IMG_2206.JPG

 

Andra gången var bara Måns och jag med hans föräldrar. Vi såg ett GroupOn deal och nappade! Det var juli 2012 och då var jag 4v gravid med Tilda. Vi berättade då att det ska komma en barnbarn…även det var tidigt. Måns pappa är advokat och det tog inte lngt för honom att gissa eller ställa frågor hehe. Jag blev sjösjuk så jag njöt inte av middagar varje gång vill säga. Vi reste då med RCCL och vi lyxkryssade i Östersjön från Stockholm till St.Petersburg. Kommer dock inte ihåg vilket fartyg det var men jag återkommer i nästa inlägg när jag har tittat i bilderna 🙂

Resrutt: Stockholm – Helsingfors – St.Petersburg – till havs – Riga – Gdynia – Visby – Stockholm

Blir ni sugna på att lyxkryssa?
Klart ni är 🙂

Jag bildbombar imorgon om jag hinner, så fortsättning följer då 🙂