Nu är tiden inne igen. Utrensning! Så mycket saker ÖVERALLT och det är svårt att hålla reda på när vi är fyra och just nu bara jag som plockar och plockar. Allting samlas på högar efter högar. Så stressigt och jag får inga arbetsro!

Så mycket som vi i väst konsumerar och lockas av nya fina prylar hela tiden. Jag är ingen höjdare på att inreda och kan tänka mig rensa allt mitt till och börja med och bara ha saker som jag faktisk gillar och använder. Dilemmat har varit att jag gillade ju allt mitt men mycket av sakerna som kläder, oanvända smink som ligger i säkert 12 fulla Glossyboxar och lådor.

Jag vill minimera, fixa bättre förvaringar och organiserar hemmet bättre. Vi har så mycket prylar som vi inte använder och ännu mer i källarförrådet. Inför de tre flytten har vi sålt, skänkt och slängt typ hälften av hemmet och ändå är det ett berg av allt överallt. Så oordning i alla garderober och lådor.

Snyggt och prydligt… just är det kaos på köksbordet som är mitt kontor, bakbord och pysselbord… (Foto: Pixabay)

Någon som älskar att röja och sortera får gärna komma hit!

Jag kom att tänka på den tiden som lundastudent och bodde i ett korridorsrum på 26 kvm. Det var minimalt med prylar… tills jag flyttade till Måns. Men nu känns det som jag har gett upp. Att hålla ordning på mina egna prylar och alla andras. Inte nog med det så vill Måns slänga MINA saker som han tycker att VI inte behöver ?

Dags att prova sälja saker på loppis tror jag. Jag har sålt på blocket och Facebook men är trött på alla köpare som prutar eller inte ens kommer och hämta. Vi måste göra av med barnprylar, allt från babycrib, babynest, bumbostol med bord, skötbord, babygym, gåstol… Vi har lånat ut en Hemnes barnsäng och Graco babygunga också till Mora som vi aldrig kommer få tillbaka pga platsbrist i hemmet och i deras bil för att frakta hot så de får sälja åt oss när de inte behöver sakerna längre.

Jag har i alla fall bestämt att pocketböcker, romaner, reseböcker ska bort. Inte kokböcker och vinböcker men Måns vill gärna bli av med mina vinböcker vetja. Visst så finns allting digitalt eller man kan låna på biblioteket.

Det dummaste…

Det dummaste är nog att jag skriver om att minimera men ändå så tänker jag på inköp av förvaringar, bokhyllor och byråer med dörrar och lådor. Det ser stökigt ut när man har mycket saker i bokhyllorna och skänk utan dörrar

Tips på hur man downshifta i hemmet och själen?