Dop i Mora

Lästid: 2 min

De gångerna jag har satt min fot i en kyrka har varit vid bröllop och begravning. Jag har nog varit på 12 bröllop i mitt liv och var av 6 st kyrkbröllop och en begravning. 

Alla religion har ju sitt. Allt för att vi människor ska få lite ro i själen även man är jättetroende eller ej.

Igår var det Tildas andra kusins dop, Bertils dop. Tilda var nog fascinerad över kyrkan och satt lugn i mina knä som om hon förstod vad som hände. Hon var med hela dopet och tittade intresserad, inte ett ljud eller gnäll! Jätteduktig var hon tyckte flera. Det var ett fint dop och hela ceremonin var fint. Alla religion har sitt som sagt. 

Några frågade om Tilda var döpt. Nej. JAG döpte mitt barn själv hemma på thaivis. 

Och Måns passade på att döpa henne hehe…

  
Det här med religion och tro. Föds man in i Svenska Kyrkan per automatik kan man undra? Måns är typ ateist och jag är passiv buddhist. Min mamma har typ vädja att jag ska ge Tilda någon tro att stå på när jag sade att hon får välja själv. I buddhismen så tror vi inte på en gud. Vi tror även på den buddhistiska läran, karma och reinkarnation. 

Buddhister gifter inte sig eller döper sina barn i ett tempel. Man bjuder ett antal munkar hem eller till vigselsplatsen för att ha en ceremoni. Begravning kan vi däremot köra en sjudagars vaka i templet från 08:00-20:00 och hemlagad bjudmat på plats om man så vill eller har råd.

Religion ska inte vara någon tvång eller att man måste värvas in. Men att ge ett barn en grund och någon religion att luta sig tillbaka till är sällan fel. Man kan bara hoppas att barnet växer upp till en god människa. 

Tyvärr inga fler bilder, inte ens på hemmagjorda smörgåstårtor och doptårtor. Värdsparet gjorde till och med lchf-, gravid-, mjölkfri/glutenfri smörgåstårtor! 

Bjuder på en till bild från imorse när Måns och kusinerna bondade 🙂

  

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge