Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Dop i Mora

Lästid: 2 min

De gångerna jag har satt min fot i en kyrka har varit vid bröllop och begravning. Jag har nog varit på 12 bröllop i mitt liv och var av 6 st kyrkbröllop och en begravning. 

Alla religion har ju sitt. Allt för att vi människor ska få lite ro i själen även man är jättetroende eller ej.

Igår var det Tildas andra kusins dop, Bertils dop. Tilda var nog fascinerad över kyrkan och satt lugn i mina knä som om hon förstod vad som hände. Hon var med hela dopet och tittade intresserad, inte ett ljud eller gnäll! Jätteduktig var hon tyckte flera. Det var ett fint dop och hela ceremonin var fint. Alla religion har sitt som sagt. 

Några frågade om Tilda var döpt. Nej. JAG döpte mitt barn själv hemma på thaivis. 

Och Måns passade på att döpa henne hehe…

  
Det här med religion och tro. Föds man in i Svenska Kyrkan per automatik kan man undra? Måns är typ ateist och jag är passiv buddhist. Min mamma har typ vädja att jag ska ge Tilda någon tro att stå på när jag sade att hon får välja själv. I buddhismen så tror vi inte på en gud. Vi tror även på den buddhistiska läran, karma och reinkarnation. 

Buddhister gifter inte sig eller döper sina barn i ett tempel. Man bjuder ett antal munkar hem eller till vigselsplatsen för att ha en ceremoni. Begravning kan vi däremot köra en sjudagars vaka i templet från 08:00-20:00 och hemlagad bjudmat på plats om man så vill eller har råd.

Religion ska inte vara någon tvång eller att man måste värvas in. Men att ge ett barn en grund och någon religion att luta sig tillbaka till är sällan fel. Man kan bara hoppas att barnet växer upp till en god människa. 

Tyvärr inga fler bilder, inte ens på hemmagjorda smörgåstårtor och doptårtor. Värdsparet gjorde till och med lchf-, gravid-, mjölkfri/glutenfri smörgåstårtor! 

Bjuder på en till bild från imorse när Måns och kusinerna bondade 🙂

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge