Okategoriserade

Dödsfälla – täcka över barnvagnen?

(Ej sponsrat inlägg)

Då och då kommer det ju olika skrämsel blogginlägg och artiklar som “Täck inte över barnvagnen”. Med sunt förnuft så inte fasiken täcker man över en barnvagn med t ex en fleecefilt. Då är det definitivt en dödsfälla! En gallerfilt av bomull är att föredra eller något tunt värmestötande tyg. 


Prims barnvagn har ingen ventilationslucka! Det kan bli jättevarmt inne i barnvagnen och särskilt om man har svart sufflett! Vi har rosa sufflett men ändå. Med en VIT gallerfilt av bomull och massor med hål hjälper jättebra.  Vi använder filten flitig nu när vi har mycket sol. Ljusa gallerfilter av bomull är en “bra att ha” pryl till bebisen, och inte bara för att täcka över barnvagnen. 

Sedan är det inte jätteofta vi täcker över vagnen om det finns parasoll, träd eller skugga som barnvagnen kan stå. Tänk i alla fall på att ljusa färger stöter bort värmen! 

Vår gallerfilt är en Baby Dan som vi köpte på Nids4Kids för tre år sedan på rea. Tror att den kostade 99kr men annars något på 149kr. Bra köp tycker jag. 

3 thoughts on “Dödsfälla – täcka över barnvagnen?

  1. såg en på stranden förra veckan som hade täckt över med fleecefilt ville bara gå fram och dra bort den men precis innan jag fick ett utbrott tog de upp bebisen. Hur tänker människor?

    1. Aaaah man får ju ha det som regel att om man själv inte kan tänka sig sitta med en fleece filt runt sig i solen på stranden så varför skulle man låta ett barn ha det liksom 🙁

  2. När mina var små fanns det tunna nät man kunde spänna över vagnen för att skydda mot insekter o dyl, för man ställer ju inte vagnen i solen, det är ju vansinne. I skuggan med nät på så körde vi. Det blir ju lätt 50 grader i vagnen i solen, oavsett ventilatipnslucka eller ej, samma sK som att lämna hunden i bilen typ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge