Nu är vi riktig trötta efter dagens utflykt! Vi har varit på ett nytt lekland som är 10 min ifrån mina föräldras hem. Morfar hängde också med för han var nyfiken på stället men skulle annars inte komma in utan barn. Exploria Center heter den. 


Europas största lekland stod det i den lokala tidningen. Inte så konstigt om man gör ett lekland av den gamla matbutiken som har stått tomt länge. Stället är lika stort som hela Backa 2 på Backaplan i Göteborg. Det var som tre gånger Lek och Busland PLUS tema parker PLUS tema restaurangen Wild West Steakhouse. Snart öppnas även Pinchos (tapas käk), Bowling, Gokart också har jag läst. Guldgruvan liksom. 


Det var riktigt mycket barn och vuxna…överallt! Så det var lite svårt för Tilda att få leka med vissa leksaker eller banor när de andra barnen trängdes före trots att Tilda och andra barnen bildade kö. Tilda flippade så klart och tjurade ett bra tag innan jag lyfte iväg henne och vi tillsammans testade olika banor. Jobbigt. 

En annan incident var när jag sade till en äldre pojke lite arg. Det var en cykelbana med olika typer och storlekar av tre-hjulingar och sparkcyklad. Tilda har stått och väntat på att någon av cyklarna skulle bli ledig. En pojke på kanske 6 år hann fram till den cykeln Tilda och jag var på väg till ich hoppade på cykeln. Han kunde så klart inte veta och han kom springande i full fart från andra sidan av banan. Han blev lite ställd av vad jag sade men jag svor i te åt honom eller nåt. Jag kommer inte ens ihåg vad jag sade då. Jag var bara trött på att det skulle vara djungelslag och de små som inte hann före eller fram fick inte leka. Jag viftade i väg honom, att han skulle fortsätta cykla. Sedan sade han väl nåt till sin mamma och tittade åt mitt håll. Han kom tillbaka och undrade om vi hade väntat på cykeln. Vi fortsatteut på banan Tilda och jag och försökte haffa en ledig cykel. När det blev en annan cykel ledig så höll pojken kvar den så att ingen annan skulle hinna ta, så att Tilda fick ha den! Fasen…där fick jag lite dålig samvete. Pojken cyklade iväg utan att jag hann säga tack eller nåt. Sen fick jag skämas lite. 

Sedan kröp Tilda och jag runt alla möjliga banor och ålade i bollhaven. Måns fick vara med Tilda och sköt bollar ur kanoner. När det var dags att gå så var det inget protest och båda barnen somnade direkt. 

En recension om Exploria kommer så fort jag hinner 🙂