Skriver det igen som jag har skrev många gånger nu. Följer du mig eller har lust att kika in i min Instagram så kommer du se att jag är inne på olika DIY-projekt inom mat och dryck… ”do it yourself” alltså.

Varför inte testa göra det själv och passa på gå ner i vikt?

Börjar jag träna så kanske jag omvandlar fett till muskler och går upp istället. Man kan tro att det är 40-års åldersnoja men faktum är att det är dags och jag vill se om jag kan komma tillbaka till kroppen och vikten när jag var 20 genom att ändra min kost. Och så börja träna men jag gillar inte att träna så det skulle bli promenad, cykel och danspass som Zumba eller Shaun T hip-hop abs workout som jag körde förr ??

Här kommer en glimt av vad jag har gjort och postat på Instagram.

En flaska räcker till typ 4-5 iskaffe för mig.

Cold brew

Cold brew är det nya grejen hos mig då jag gissar iskaffe och iste. Nu är det jakten efter den perfekta cold brew med mindre beska! Har lärt mig nu att inte använda mörkrostade kaffe och läst på att helst ska det vara nymalen kaffe och med ”ljusare” afrikanska kaffe så ska man få en syrlig & fruktig kaffe men mycket mindre beska.

Supergott med havremjölk, särskilt när min mage blir kass av för mycket laktos.
Cold crew batch 2, här med Oatly iKaffe havremjölk som är lite krämigare.
Min skörd av mungbönsgroddar… är man en nybörjare så är mungbönor enklast och kul för barnen också att få odla lite
Over night oats för flesta gången, med chia, mullbär, Labneh och agavesirap plus havremjölk och så havregryn såklart. Just det…basilikafrö också!

Jag vill gärna sätta en ny batch av kimchi också så att jag kan glufsa i de om 2 veckor!

Black garlic har varit i mina tankar längre men jag är lite rädd för att grannarna skulle klaga att det luktar vitlök om de står och gotta sig i uterummet.

Hasselnötsmjölk vill jag också ha för jag hittade inte i butiken plus att det innehåller oftast mest vatten än nötter…

Har du några DIY-projekt och har du tips på vad mer jag kan göra eller vad vill du se mig göra/testa?