God fortsättning! Hoppas att du har haft en fin ledighet om du var ledig. Här tog vi det lugnt och ett inlägg om vår jul och nyår kommer inom kort.

Nytt år, har du några planer och nyårslöften?

Jag har faktiskt inga löften men det sägas att man kan ha mål och fokus istället för löften är rätt så pressande.

Träna mera och tappa kilon?

Hur många stod i gymmet första dagen på det nya året och försökte svetta av lite julskinkan och snaps man hade göttat i sig under julen? ? Inte jag i alla fall. Trodde att jag hade gått ner i kilon men vågen stod stilla. Kände mig lite slim i fjällstugan och vräkte inte i mig mat eller omåttlig med alkohol.

Under hösten tappade jag några kilo, vägde som mest 63kg och gick ner till 57,5kg. Nu väger jag typ 58kg så år 2020 får jag väl se om jag kan komma ner till 52kg. Det låter kanske absurt för jag är 41 och har ett mål att väga som när jag var 20 haha. Sedan under går är annan sak eftersom jag tänker ju fortsätta laga meta maträtter.

Med mitt företaget

Jag har saker jag ska följa upp och ser vart de leder. Sedan finns det massor med idéer som jag hade under 20 års tid så det ska jag rota lite i också. Först ut nu i januari kör jag en konferens ihop med två vänner. Att ligga ute med pengar förskottsbetalning känns knivigt men något nytt med bokföring körde jag mig på kuppen i slutet av året, det var om periodisering av fakturor.

På privata plan har jag flera mål men kan väl sikta på 5 som inte är hel omöjliga.

1. Har mer koll på mina aktier och placeringar

Under hösten förutom att jag tog tag med mina kilon så omplacerade jag mina aktier och fonder som jag tyckte hade stagnerat i sedan 2017. Så inom 3 månader gick jag med 5k plus i ett ISK konto jag hade lagt in 20k. Inte illa va? Det blev en booster för att fortsätta. I helhet så hade jag gått 9k plus på ett år och detta var efter jag tog ut 1800kr. Så kanske jag kan kalla mig en swingtrader.

2. Lära mig något nytt inom mat & dryck

Ja, något nytt lärde jag mig i företagandet så det ska göras på privata plan också. Det finns så mycket inom mat och drycker och där är man aldrig fulländat.

3. Nya bekantskaper

Året började med två playdate på rad och jag har lärt känna Tildas bästis mamma. Barnen har gått på samma förskola och nu går samma klass men eftersom barnet är varannan vecka med mamma och pappa så här vi inte förrän nu fått bättre kontakt.

Jag är inte så svårt att umgås med och tycker att jag är generös på många nivå men jag har alltid varit lite tillbakadragen sedan barn när det kommer till att bli vän med någon. Med åren så försökte jag vara mer öppen och extrovert men sedan jag kom in i influencervärlden har jag stött på så mycket falskhet, uppblåsta människor och girighet så jag har klippt bandet med flera.

Så det livet många målar upp och visar hur lyckliga de är eller skriver att de har inget att dölja så kan du vara säker på att de har mest att dölja. Bäst att omringar sig med människor du mår bra av.

4. Resa till ett vinområde!

Ska inte skriva en resa för resor vill vi göra mera av såklart men jag vill vara lite mer specifikt. Jag vill göra en resa till norra Italien, Piemonte. Ryanair har en ny linje till Turin så varför inte! Piemonte ska vara kanske världens vackraste vinområde men en resa i Moseldalen är också nice. Eller Champagne! Måns kanske vill ka och hämta sin pappas champagne om han har kvar andel men inte hämtar på flera år.

Bilderna var när Måns och jag var i Toscana. Vi reste till Pisa, tog tåget till Cinque Terre och bodde i en av byarna och sedan till Florens och avslutade med Toscana.

5. Mer tid med familj & kärlek

Mer tid framförallt med Måns. Vi behöver många getaways så det första blir redan nästa lördag den 11 Jan då vi ska till Linköping och firar våra vänners 10 års bröllops. Vi var på deras bröllop i Thailand så det är lite kul de har en fest 10 år senare.

Sedan har jag köpt årskort till Universeum till hela familjen genom Let’s deal så där ska vi hänga. Barnen har inte varit där på ett år och det är ett kul och lärorikt ställe. Det bästa är att det är inomhus.

Har några spännande nyårsmål eller löften? Berätta gärna!