Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Det här med att följa recept

Lästid: 1 min

Är det falskt marknadsföring när maten inte ser ut som bilden i receptet? 


Den här veckan har vi köpt en 5-dagars matkasse på MatHem. Ingen orkade brasa värsta middag när barnen har varit sjuka i omlopp och Måns är sjuk i två dagar för att han fick magont. 

Idag är Måns piggare och gjorde både pannkakor till frukost (kl.11 haha) och har lagat Marockanska färsgryta efter receptet. Grytan skulle ätas med ris men på bilden är det couscous och färgen på grytan är inte alls samma trots att Måns följde receptet. 

Jag är säker på att om man hade brynt köttfärsen lite med tomatpurén så skulle färgen bli mörkare ? Det smakade som chili con carne utan chili och bönor och inte så mustigt. Det saknades nåt liksom. Jag fick salt och peppra rätt mycket och Måns brukar vara duktig på att krydda. Nu gjorde han enl. receptet och det var väl basic eller på gränsen till smaklös förutom att syrligheten i burktomaten genomsyrade. 

Recept finns till som riktlinjen. Därför är det bra med t ex thaimat där du verkligen kan prova och leka med smakerna. 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Det här med att följa recept

 1. Tack för din fina kommentar gällande vår skilsmässa <3

  Har inte provat någon matkasse från mathem men ibland tycks det omöjligt att få maten man lagar att likna bilden i receptet. Speciellt om det är en gryta upplever jag.

  Vad tråkigt att grytan blev smaklös. Kanske kan receptet användas som bas och så får ni leka loss med kryddor för att uppnå önskad smak 🙂
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge