Tur att vi är inte hemma i Göteborg och verkar har missat det värsta skyfallet i lördag och nu i natt kl.23 kom info från en av grannarna i vår brf om att det brann i området. Området menades då Lundby där vi bor på Hisingen i Göteborg. Det verkade vara på andra sidan av Ramberget i ett industriområde, på ett räk-och laxfabrik för att vara exakt.

Vi har ingen panik och vi kan inte åka hem och stänga av ventilationen. Jag vet att jag brukar sätta den på ”borta-läge” så jag hoppas att det inte kommer in röklukt i hemmet. Grannarna var lugna så är vi också. Bra med att ha en fb-grupp (som jag är admin för) vid sådana läge.

Källa: SVT

Många i sociala medier trodde först det var på Volvo. Tänkte hmm Volvo… igen? Då skulle det vara tredje gången eller varannat år liksom.

Från vad jag kan läsa och följa så vågade brandmän inte gå in med risk för explosion då det finns olika gastuber eller nåt sånt i lokalen. Så lika bra att låta byggnaden brinna och bättre försöka förhindra att elden sprider sig ännu mer utanför.

Den närmaste branden var i vår brf på nyårsafton då man trodde det var ett raket hamnade på en balkong. Och det gick fort! Poff. Så var det orange glöd som stormade hela den stora balkongen på andra våningen och elden tog sig uppåt såklart. (Det kan du kika mer på här!)

Hoppas Göteborg kan sova i natt…

OM DET BRINNER… tänk!

RÄDDA – VARNA – LARMA – SLÄCKA