Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Det brinner hos grannen! 

Lästid: 2 min

Det brinner i grannhuset! Vi är oskadade så ingen panik här. Läskigt ja! Tänk att det kunde vara i vår byggnad! 

  

Första parketten… Kl.4:10

Jag var vaken efter att jag fick en rejäl hostattack och försökte somna om. Plöstligt så lyste det in orangeljus i Tildas sovrum och hon har tunna gardiner. Det flammande skenet fyllde verkligen rummet för jag var vaken och det brukar lysa in gatljus i rummet. Först tänkte jag att det måste vara en plogbil…Men sen… Det snöar ju inte! Satte mig upp och fick syn på ett brinnande balkong! De som bor där hade ljusslingor på räcket som många här. Ska tillägga att flera hade marschaller på balkongen! Kan vara nåt raket som åkte upp också men det hörde jag inte men kunde höra det brinnande ljudet.

Tänk att det sa bara “poff” och det var verkligen poff då elden tog sig. Såg att en kille som bor längst ner i samma hus som hade fest var redan ute och ringde. Gick och väckte Måns och sa bara “kom! Det brinner!”. Fort hoppade han upp och tittade på branden. 

  
Brandkåren kom efter 10 min… Och branden var under kontroll och klart kl.5:15

Jag ringde också 112 och det tog nästan 5 min att komma fram. Ville bara trycka på lite för det föll när prylar som hade fattat eld på marken och drt började brinna på marken också då det är frigolitplattor för gården är inte klar. 

Måns gick och klädde på sig och var på väg ut att hämta brandsläckaren i garaget! Vilken hjälte! Men det slapp han. Folk var ute och kollade och de har väl ringt 112 också. 

Såg en grannfamilj i det andra huset mittemot skyndade sig ner, mannen hade barnet i famnen och frun hade hunden. Vissa blev fick mer panik än andra… Här satt vi och tittade på hela händelsen och sa “stackars de som bor i det huset, hoppas de har en vra hemförsäkring. Och de ovanför som inte var hemma!” 

Tur att de inte var hemma men att komma hem där allting är rökskadade och brandmän var inte inne där tror jag för vi såg ingen på den balkongen men de var på den ovanför. De hade lyftkran och undersökte och kontrollerade utifrån. 

Den här branden tog med 3 balkonger och totalt 8 lägenheter måste vara rökskadade nu och de 2 under har i alla fall balkong kvar utan sot, kaféet längst ner klarar nog sig men det är säkert rökskadad också.

Ska man säga att det är bra att bo i bottenplan? Och ni som har fina ljusslingor…släck den när ni går och lägger er!!! 

Bra start på 2016… 

Se film på branden… och när brandkåren kom. 

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer om “Det brinner hos grannen! 

 1. Nämen fy vilken dålig start på 2016 för grannen! Tur att ni är oskadda iaf! Men du, du tror inte det är nån raket som har flugit upp på balkongen då? Jag har hört att det inte är helt ovanligt om en raket som skjuts upp träffar något (typ ett träd) och då ramlar ner i en helt annan bana. Känns konstigt om det var ljusslingan som började brinna? Jag såg också att många av era grannar hade marschaller på balkongerna. Kanske hade dom det också?

  1. Jo tänkt på marschaller eller raket men jag hörde inget raket och det verkade fatta eld fort för jag var vaken och plötsligt flammade det upp hela balkongen. De rak ovanför drabbade rätt hård också för deras balkong blev kolsvart.

 2. Pingback: Nyårsfirande 2016

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge