Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Dålig nyhet – cancer

Dålig nyhet – cancer
Lästid: 2 min

Min mamma ringde… Det första hon sade i telefon var om jag hade hört?

Hört vad? Jag stod och stekte min omelett och planerade att rulla köttbullar i gräddsås till middag. Barnen är på förskolan. Tankarna flyger och hjärtat bultade lite extra. Det kändes som nått föll genom kroppen och landade i fotknölen. Jag fortsatte pilla på min omelett… Mamma lät lugn.


Den dåliga nyheten är att min ena moster ligger medvetlös på sjukhuset i Bangkok, Thailand.

Det är min yngre moster som kollapsade igår. Grannparet, min morbror och hans son hjälpte till att bära henne till bilen och körde akut till sjukhuset. Min moster hade svårt att prata och det lät som att hon fick något slags epilepsianfall och innan så var min morbror tvungen att mata henne. Ingen visste något mer och att det har gått så långt… Min vän och hennes föräldrar visste att min moster besöker sjukhuset till och från. Frågade man min moster vad det var för fel så sade hon att det är bara lite ont i magen.

(Bild: Samitivej Hospital, lånad och ändrad av mig)

Det magcancer och bröstcancer

Att hon har hållit ut utan att berätta något mer för någon. Envis som bara den.

Min moster var min och min bror nanny när vi var små och min mormors vårdare mormor var i liv och låg i parkinson. Efter att vi flyttade till Sverige så tappade jag och min moster kontakten. Jag tappade kontakt med de flesta i släkten. Allting bara rann ur sanden…lite så. Jag är inte i Thailand så ofta som andra thai som åker dit gärna 2 gånger per år. Jag har inte varit i Thailand sedan vi var där med Tilda så det var snart 5 år sedan. Jag har känt att det är dags att åka nu när barnen förstår lite mer.

Och det här med min familj.. eller kanske bara thai-grej. Att ingen vill berätta något förrän det har hänt eller blåst över! Att man inte vill belasta eller betunga någon…mig. Det var såklart att hjärtat åkte rakt ner på golvet när min mamma berättade. Och visst känner man sig maktlös och av att inte veta. Och så tänker man på saker som man ångrar att man inte gjorde eller sade… för det kan vara försent att göra det.

Hon har gratis allmän sjukvård, behandlingar och operation men saker som vuxenblöjor mm. kostar så mamma har skickat ner pengar för sådana saker. Det finns inte mycket jag kan göra härifrån och inväntar rapporten. Efter klockan sex thai-tid så får man besöka och då får vi alla veta mer. Min äldre moster, morbror och sonen, plus grannfamiljen finns i Bangkok och de hjälper till. Hon är i alla fall inte ensam. Min lillebror är i Bangkok och jobbar så han kan besöka henne på lördag. Hoppas på det bästa även det känns att det verkar riktigt illa…

När sådana saker händer så påminner en själv att man bör ta hand om sig själv och varandra lite extra….

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge