Säger som alla vi föräldrar kan aldrig säga för ofta… Att de små växer och växer, de är inte så små längre och nästa höst är det dags för Tilda att börja i förskoleklass.

Då kommer det många tankar. Vilken skola är BÄST?

Vill man välja den bästa skolan så får man kosta på sig restiden. Vill man vara bekväm och tänka logisk så tar man den närmaste. Alla föräldrar gräver och letar i alla tidningar och forum och går på det negativa. Jag själv googlade skiten ur alla skolor och ingen verkar vara bättre än andra.

Vi har två grundskolor i närheten. Den ena är precis jämte barnens förskola så det känns naturligt att det skulle bli den som förstahands val för Penny kommer gå kvar i den förskolan. Detr 800m att gå. Den andra skola är 850m gång och ligger i naturen på berget, en 100 år gammal skola.

Öppethus

Idag är det iaf öppethus på den skolan på berget och imorgon är det den vid barnens förskola. Antingen går jag själv eller hela hostiga familjen gå… Måns är frisk men egentligen vill jag att han ska vara med och se själv också.

Tilda har redan sagt själv att hon vill gå i den skolan vid sin förskola för hennes bästa vän i barngruppen ska också. Sedan är det väl kommunen som bestämmer…