En timme kvar hem till Göteborg från Mora. Man hinner fundera rätta mycket.

En sak som har stört mig mer nu, som jag vill ta tag på är… min vikt. När jag var yngre kunde jag äta vad som och såg pinnsmal ut. I gymnasiet vägde jag 45-48kg typ. Sedan tyckte jag att 52 kg var ok och fortfarande storlek XS i kläderna. Min startvikt som gravid med Tilda var 58kg och slutade på 68 kg. Startvikt som gravid med Penny var 56 kg och det slutade på 65 kg. Det var helt ok. Och förra sommaren låg jag nere på 55 kg igen.

Men under våren och sommaren tyckte jag att jag hade bara gått upp… och upp… och upp! Det sägs att ju äldre man blir så har man lättare att lägga på sig… no shit asså! Snart 40! Men ok, nu är det bara jag själv som vill ändra på min vikt. Det har blivit mycket av det goda, för mycket nudlar… och jag älskar nudlar som många vet.

Förra sommaren skrev jag ett inlägg ”F*** u kroppsideal” där jag inte ville bry mig om vad andra tyckte om mig kropp. Många thai är så himla kroppsfixerade och kan öppet tala om sig själv hur tjock hen har blivit fast hen ser normal ut i mina ögon. Eller ännu värre, att kommentera andras kroppar och utseende.

Nu är det i alla fall dags att ta tag i mina kilon, för att jag vill.

Haha datumstämpel… detta var i Bangkok när jag fyllde 30 år. Firade på en nattklubb med 3 tjejkompisar. Vägde nog 52 kg.

Var ska man börja?

62 kg! Senast jag vägde mig var imorse, vet inte om jag ska skylla på vågen. Gör du också att du flyttar runt vågen i tron om att dem visar fel om du ställde den på fel ställe?

Var ska man börja för att det inte ska bli en yo-yo effekt? Kost vs. träning?

Jag tror att man bör börja ändra på kosten och sedan börja träning. Men jag är ingen fans av att träna eller gå på gym. Jag gillar zumba och Shunt T Hip Hop träning framför tvn, det gjorde jag mycket förr.

Såg på Youtube om en thaitjej som blev viral över en natt när hon gick ut med att hon tappade kilon med endast 50 baht! (Runt 15kr). Det var så mycket det kostade till entrén till badhuset där hon började med simning. Men innan det slutade hon frossa på direkten när hon såg en tv-reklam och ville också vara lika slank som tjejen i tvn. Tror hon gick ner från 101 kg till 48 kg!

Det är kraften i mentalt tänkande som kickade i gång. Nu är hon typ kändis PT och coach inom området och jag antar att när man väl har börjat och sett resultat så triggar det och ger motivation. Eller så har jag bara 40-års kris haha… så mycket jag vill, många projekt och vill ändra på. En sak är sure… måste ändra min kost och min inställning till träning för att tappa 10 kg! Det kommer ta ett år!!!