Det är många som kanske håller på med inskolning eller precis börjat med förskol för era barn. Jag är nyfiken på hur det ser ut hos er, vad/hur ni gör osv. Dela gärna med er! 🙂

Så här är det varje gång jag lämnar….och hämtar.
Det är bara jag som gör det och vi har Tilda på småbarnsavdelningen med just nu 11 barn men oftast är det 3-7 barn där å vi kör tis-tors 9-14. Det är 3 pedagoger på gruppen men alla jobbar inte samtidig om det är få barn å hjälper till på annat håll istället.

Tilda blir jätteglad varje gång vi rullar hemifrån och jag kör nu powerwalk 20 min hela vägen till dagiset. När vi svänger in till det stora röda huset så ropar Tilda “bebis, bebis” å jag säger “yeah yeah dagis” å Tilda svarar med “bebis”! Hon vill ner från vagnen och går före mig in. Väl inne så är hon ok nör jag är med en stund och när jag ska gå så gallskriker hon. B tar henne i sin famn å går iväg å kollar på nåt. Tilda vänder aldrig huvudet efter mig fast hon fortfarande gråter å säger mamma, mamma. Så är det varje gång.

När jag kommer och hämtar.
Jag går in i rummet när gruppen chilla å pysslar. Oftast sitter de i en ring och lyssnar på fröken som läser en bok för dem eller de leker med nåt tillsammans, ibland ” mini-röris”. Tilda är inte alltid glad när hon ser mig komma, iblad verkar hon sur på mig. Det är som att hon inte fattar att jag har kommit på riktig, Hon spinger inte direkt mot mig utan hon bara fortsätter leka. Lite nonchrlant. Ibland går hon förbi alla direkt till dörren och är redo att gå hem! Ibland är hon glad och ropar hejdå bebis! Ibland vill hon bli buren. Å ibland när hon inte tänker röra på sig så är jag elak å drar till med ” hejdå, nu går mamma hem” vilket man borde egentligen inte göra…eller? Hon blir det jätteledsen och komma spingande å gråtande, kränger sig fast vid mina ben… Å då kan vi gå hem. Tilda får åka vagn å när hon väl är i vagnen så vill hon ligga ner…och säger bestämd “nom!”. Hon vill ha mjölk/välling. Hon får en ” päpple”. Å så tar vi en långpromenad hem om vi inte handlar på vägen eller stannar på nån lekplats.

Hur ser det ut hos er och tycker ni att det är jobbigt eller vad är jobbigast när ni lämnar/hämtar?
Kommentera gärna. Jag är nyfiken 🙂

Letar efter pappa… Varje dag “pappa, bårta, bårta!” ( hon kör lite halländska).
IMG_4968.JPG