Vad gör man en regnig söndag? Då samlar man ihop ett gäng av grymma bloggkollegor och kör lite bloggbooster! 

Jag driver SKAPANDE VERKSTA för V.I.B tillsammans med min hi-tech-vän Johanna och det går framåt. Detta är gratis och riktig kul att träffas och prat blogg men mest av allt är att komma hel med matnyttiga inspo och gör ”hemläxan” 🙂


Idag var det om Media Kit – något väldigt nödvändigt om du vill vara seriös med din blogg. 

Johanna och jag höll i detta men jag fick ta mer plats idag. Det är alltid läskigt med att hålla ett föredrag men jag styrde det lagom bra till att det mer av en diskussion än en föreläsning. 

Jag tycker att, är man intresserad så kan man alltid läsa sig till och hitta mycket genom att googla. Men genom att träffas IRL (in real life) ger det mycket mer än att sitta och fråga Google. Det är roligare att träffas, känna gemenskapen och engagemanget från alla. Att vi utbildar varandra inom ämnen kring blogg och boosta oss själva. Att vi blir bättre på att sälja oss, vårt varumärke och vad vi vill med våra bloggar.

Media kit – cv för dina sociala kanaler! 

De flesta företag har sitt media kit som de kan dra fram för att promota och pitcha om sina tjänster/produkter eller söka sponsring. Är man en bloggare och vill jobba med bloggen på heltid eller deltid så ska man utan tvekan skaffa sig sitt blogg-media kit! 

Media kit är precis som ditt cv när du söker ett jobb. Du bör vara autentisk, ärlig och skryt gärna om dig och vad du gör, vad du har åstadkommit etc. Det är bra att man alltid tänker VAD, VEM, VAR, HUR, VARFÖR och NÄR, besvara dessa frågor. Syftet med media kit är ju att du ska visa att du är seriös och hjälper företaget att vilja annonsera hos dig eller samarbeta med dig. Vilka tjänster du erbjuder bör framgå så klart. Statistik är inte allt när du har en analys kring din målgrupp och kan argumentera för dig. Detta var lite kort om media kit 🙂 

Finns du i Göteborg eller här omkring och är intresserad av min och Johannas workshop

Skicka då ett mail till workshop@thaimorsan.se alt. workshop@enklaknep.se

(Alla bilder är lånad av Tessochlex)