Dagens craving – Rambutan!

Lästid: 2 min

Rambutan? Den håriga frukten ja men det vita köttet är sött och go’…inte supersöta.  

 
Det blir bara en gång för det är inte direkt billigt. De kom i en 500g ask direkt från Thailand, då vet jag vad jag får. Kostar? 50kr för 17 st i asken. 

Rambutan ska vara röd i skal och inte brun och torr som man kan hitta övergivna på flera matbutiker som tar in exotiska frukter. Då har de blivit dåliga och fruktköttet smaker surt också. 

Nyttigt? Oooja, grönt te är nyttigt men rambutan är nyttigare och hjälper att minska kroniska sjukdomar. Rambutan massa innehållande glukos, sackaros, rik på vitamin C, aminosyror, kolhydrater och mineraler, såsom fosfor, syror, kalcium. Vill ni veta mer så är det fritt fram att googla 😉

I alla fall, det var ett MÅSTE HA idag! Åkte ner till Nordstan för att jag ville handla på Saigon Food men tig en sväng i skorbutiken…och vad hände? Jo, jag blev yr och började kallsvetts och kände svettpärlorna på pannan. Snart svimmar jag tänkte jag och letade upp nånstans att sitta i butiken. Satt och luktade min sniff-stiff med menthol…lite uppfriskande. Sedan kom jag på att jag hade inte ätit frukost eller druckit nåt…pallade mig till McD och köpte en cheese burger och tryckte i mig. Sedan ryckte jag att jag förtjänade lite rambutan! Köpte grejer till Pad Thai. Allting fanns inte idag men det fick vara bra. 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge