När vi väl kom till mina föräldrars condo-lägenhet så tömde vi resväskorna mm. och installerade oss. Jag hörde av mig till lite vänner i BKK och bara meddelade vi var nu ”hemma” å vi tog en tupplur i några timmar och jag gick upp runt 13-tiden (det är +6tim här så kl.7 då). Sedan skulle Paw (min thaikompis från Kristianstad) som befann sig i stan bara över andra sidan floden komma över, så jag åkte över med condos egen båt och hämtade upp honom. På Taksin piren går det privata hotellsbåtar som t ex Oriental, Shangri-la och andra hotell vid Chaoprayafloden men där kan man även åka longtails och olika turistbåtar, så det skulle inte vara lätt för honom att hitta rätt båt. Vår båt lämnade av oss och vände tillbaka med andra boenden och jag hittade inte Paw så båten gick åka utan oss. Vi tog färjan tillbaka och fick gå en 10 min tillbaka till lägenheten, färjan kostade 3.50 baht (1kr = 4.50 baht forex men 4.90 här…fy forex…). När vi kom tillbaka så höll Måns på att packa klart ryggsäcken med Tildas grejer. Å sen var vi redo för stan!

Vi hann med vår båt som gick 16:00 och tog BTS skytrain från Taksin piren å åkte några hållplatser bort till Siam Center. BTS är det smidigaste sättet att ta sig runt i BKK eller så tar man båten då som går från pir till pir å man hoppar av vart man vill. Trafiken i BKK är tröttsam… När vi kom Siam så var det folk över allt som kryllade som myror å många många matställen att välja. Jag fick beslutångest så det blev bara på food court på Siam Center. Där köpte vi 3 kort som var laddad med 200baht var å började välja ”restauranger”. På Siam Center och Siam Paragon är det dyrt att äta och dyrt menas 100 baht för en hotpan mussle & ostron omelett jämfört med ett trottarhak för 40-50 baht typ. Och jepp mina första maträtter var en skål biff old-style noodle och hotpan musselomelett. Måns gick och handlade själv och valde grillade anka med ris och en klar soppa som man fick till. Tilda fick smaka med hon var inte sugen på käk.

 

Vi lämnade Siam Center och gick vidare till Siam Paragon och jag tror vi gick på alla våningar och överallt. Det var så mycket folk ute som inne och det gick inte vara länge ute för det var mycket jippo å alla skulle ta bilder med juldekorationer. Många hejade faktisk till när de såg Tilda när hon var på min rygg eller i vagnen, tyckte att hon var en gullig och kul bebis som vinkade till allt och alla haha. Vi blev trötta i benen av säkert 1 mil lång promenad i varuhusen å ändå fortsatte vi till Central World-Zen-Asetan. Det är alltså 3 stora varuhus i samma länga och förr hette den World Trade Center men efter 9/11 så döpte de om byggnaden. Vi fikade på Starbucks och ett par började leka lite med Tilda, tror de var från Japan.

Det sägs att man ska vara utanför Central World på Nyårsafton för där festen är, så vi vandrade ju dit och det var såklart mycket folk och happenings utanför med flera olika Beer garden som de slogs om vem spelade högst musik och snyggast ölställen. Det var nog nåt de kör varje år å det var Singha, Chang men jag tror Tiger beer och Heineken var med också. Tänk att alla hade scen och körde liveband så det var skräll överallt. Partyn var nog inte för oss i år, för Tilda vägrade ta på sig sin öronmuff å tog av den själv hela tiden. Så vi vandrade tillbaka å trängde med folk på skywalk till BTS skytrain och sa hejdå till min kompis. Han ville gå tillbaka till Central World och utforska THE PARTY ensam. Vi drog hemåt, gick in på 7Eleven som var precis utanför vår gata ( å vi har faktisk en till bara andra sidan gatan öhm..,) å köpte med oss lite öl å snacks. Jag tror att Thailand har flest 7Eleven i hela världen å det är inte alls dyrt att handla där å man kan t.o.m betala sina elräkningar genom 7Eleven. Tilda hade kissat när hon satt på min rygg och blöjan läckte å jag hade en maxiklänning på mig…. Fräscht! Det droppade nedför klänningen och lämnade droppspår i butiken hehe men ingen märkte nåt tror jag eftersom personalen var upptagna med att skoja och leka med Tilda.

När vi väl kom hem så hade vi en timme kvar till tolvslaget så vi tvättade av oss och gick till vår båtpir och hängde med andra boenden och personalen å väntade på fyrverkerier. Det var många restaurangbåtar i floden som körde disko och hade fest å folk hängde längst med flodkanten. Det var lite lyxigt att vårt condo har vakter och röjde bort folk från ”vår mark” så vi slapp tränga med andra.

Jag vet…skryt skryt skryt men jag kan inte komma på ett bättre sätt att skriva just nu. Vill berätta om allt och tror mig, Paw och jag gick med våra mobiler i handen nästan hela tiden och jaga wi-fi hotspot. Jag hade Skype wi-fi appen och den kände av när jag befinner mig på en wi-fi hotspot och kan ansluta mig å kunde få ett gratis nät, om inte så skulle det gå på min Skype kredit.

Om Babyzen barnvagnen…Jo, kan konstantera att idag var det nog ingen bra dag att köra vagn men Måns höll inte med. Han tyckte det var ju bra för vi kunde köra i varuhusen.

Sova sova och sova… Tilda vägrade ju somna inna kl.22-23 när vi vat i Sverige, så här somnade hon kl.3:30 efter massa gnäll och lite välling. Hon ville stå-träna å balansera sig på sängen hela tiden å med ett hjälpande hand kunde hon hålla sig och duktig är hon nu på att stå. Vi hade AC på 26 grader och sov med täcken men Tilda hade bara T-shirt och blöja å hon sparkade av sig täcken som vanligt…men hon somnade tillslut. Jag…not so much. Gick upp kl.8 och satte mig på toa å fortsatte skriva om vår dag, så jag kan sen bara ladda upp när jag går ner till lobbyn om jag får in wi-fi.

Men fortsätt följa oss och GOTT NYTT ÅR på er!