loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Cytologprov

Dags för cellprovtagning IGEN! Sist jag var på kontroll var 2012 precis innan jag blev gravid med Tilda.

Cellprovtagning får man göra var tredje år från att man har fyllt 23 år (är det fortfarande?) så det har inte gått 3 år för min del. Jag blev också lite förvånad när jag fick en brevet och ändå inte. I två år innan jag blev gravid var jag fram och tillbaka hos läkare efter att de upptäckte en cellförändring. Så det blev undersökning efter undersökning och resulterade till skrapning.

Den här gången var det cellprovkontroll på MVC där jag hade min barnmorska och gick på föräldrautbildningen (fub). Den som gjorde provtagning på mig var den unga barnmorskan som vi hade på fub. Bättre än vad jag hade tänkt mig. De andra gångerna var det äldre kvinnlig gynläkare med sjuksyster som hjälpredare eller så var det en äldre manlig gynläkare.

Det är lite konstigt att plöstligt så var man på gynstolen och upp med benen å et voilá! Kände lite pill inne i livmodertappen å det nöp till och sedan torkade hon med bomulltops på en lång pinne. Behöver nog inte gå in på mer detaljer. Undersökningen gick på 15 min. Det kan ta upp till 10 v innan provsvaret kommer oavsett vad det blir för svar. Hoppas att jag inte få återfall…

Jag rekommendera alla kvinnor att göra cellprovtagning när det är dags! Vissa gånger har jag skjutit upp eller bara glömt. Cellförändringen upptäckte de när jag var typ 32.

IMG_4195.JPG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge