Idag har vi varit ganska produktiva här hemma. Jag bakade cupcake och Måns bakade formbröd. Här kommer mitt recept på cupcakes med citron och frisk syrlig lemon curd å krämig masparpone frosting. Vill bara påpeka att man kan ha 1 dl vallmofrö om man gillar smaken och doften. Jag hade 0.5 dl eftersom jag inte visste hur de skulle bli. Kan säga att de var mycket goda 🙂

image

Muffinssmet

(12 st normalstora)

3 ägg
125 g smör (smält)
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefärapulver
2 citroner ( saft + zest)
0.5 dl blå vallmofrö

Sätt ugnen på varmluft 180 grader. Smält smör och tillsätt mjölk, låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ihop torra ingredienser och rör ner i äggsmeten, tillsätt smör-mjölk ochsaft av citron samt zest. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min beror på hur stora dina muffins är.

Lemon curd

3 citroner (saft 1.5 dl + zest)
1.5 dl socker
2 ägg + 1 äggula
100 g smör

Koka ihop citronsaft, zest och socker. Vispa ägg i en bunke. Fortsätt vispa medan du tillsätter den varma citron-sockerlagen skedvis. Häll sedan den fortfarande varma curden tillbaka i kastrullet och vispa tjock under uppvärmning. Det är viktigt att vispa så att äggen inte kuagulera, du vill inte ha äggröra! 🙂 Blanka av med smör. Klart! Kyl i 1 timme eller mer.

Mascarpone frosting

250 g Mascarpone
200 g Philadelphia cream cheese
50 g smör
1 dl florsocker

Vispa smör och socker, tillsätt sedan mascarpone och Philadelphia och rör ihop. Om du vispar så kör inte hårt med mascarpone efter som det är typ grädde och den kommer inte att stå sig. Kyl i några timmar, bäst så.

***Tips! Gör lemon curd och mascarpone frosting först eftersom de behöver stå sig i kylen för den bästa koncistensen!

Fråga gärna om något är oklart. Jag antar i alla fall att de flesta vet hur man baka 🙂

image