Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Citroncupcake med vallmofrö, lemon curd och mascarpone frosting

Lästid: 2 min

 

image

Idag har vi varit ganska produktiva här hemma. Jag bakade cupcake och Måns bakade formbröd. Här kommer mitt recept på cupcakes med citron och frisk syrlig lemon curd å krämig masparpone frosting. Vill bara påpeka att man kan ha 1 dl vallmofrö om man gillar smaken och doften. Jag hade 0.5 dl eftersom jag inte visste hur de skulle bli. Kan säga att de var mycket goda 🙂

 

Muffinssmet 12 st normalstora

3 ägg

2.5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk kardemumma

1 tsk ingefärapulver

2 citroner ( saft + zest)

0.5 dl blå vallmofrö

125 g smör (smält)

1 dl mjölk

Sätt ugnen på varmluft 180 grader. Smält smör och tillsätt mjölk, låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ihop torra ingredienser och rör ner i äggsmeten, tillsätt smör-mjölk ochsaft av citron samt zest. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min beror på hur stora dina muffins är.

 

Lemon curd

3 citroner (saft 1.5 dl + zest)

1.5 dl socker

2 ägg + 1 äggula

100 g smör

Koka ihop citronsaft, zest och socker. Vispa ägg i en bunke. Fortsätt vispa medan du tillsätter den varma citron-sockerlagen skedvis. Häll sedan den fortfarande varma curden tillbaka i kastrullet och vispa tjock under uppvärmning. Det är viktigt att vispa så att äggen inte kuagulera, du vill inte ha äggröra! 🙂 Blanka av med smör. Klart! Kyl i 1 timme eller mer.

 

Mascarpone frosting

250 g Mascarpone

200 g Philadelphia cream cheese

50 g smör

1 dl florsocker

Vispa smör och socker, tillsätt sedan mascarpone och Philadelphia och rör ihop. Om du vispar så kör inte hårt med mascarpone efter som det är typ grädde och den kommer inte att stå sig. Kyl i några timmar, bäst så.

 

***Tips! Gör lemon curd och mascarpone frosting först eftersom de behöver stå sig i kylen för den bästa koncistensen!

Fråga gärna om något är oklart. Jag antar i alla fall att de flesta vet hur man baka 🙂

image

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Citroncupcake med vallmofrö, lemon curd och mascarpone frosting

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge