Chimichurri

Lästid: 2 min

I torsdags hade vi en spontan grill-kalas hos Emma och Antonia för vi tänkte också grilla så jag bjöd in oss själv haha… Jair var grill-meister. Vi tog med oss stora fina Nebraska högrev, en bunt vit sparris, 1kg sötpotatis till grillen, små plommontomatsallad och chimichurri plus mina 2 lite dyrare viner som jag har haft liggande i 4 resp 8 år! En recension om vinerna kommer i en separat inlägg 🙂

Chimichurri

Chimichurri är en argentinsk kryddstark sås som även används som marinad och glaze till grillat kött. Chimichurri innehåller oftast persilja, oregano, vitlöksklyftor, lök, röd chili, olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Det ska vara färska örter och en god olivolja för extra bra smak!

Min snabba Chimichurri

4 stora vitlöksklyftor (det räcker med 2 klyftor också)
1 kruka kruspersilja (inkl.stjälkar)
1 thai röd chili
1 schalottenlök
3 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1 del olivolja
1 msk saft av citron
En nypa Flingsalt och svartpeppar

Kör allting i en blender eller finhackar du vitlök, chili, persilja, lök och sedan röra ihop till en sås.

Helst ska det vara oregano och mer persilja men vi hade inte mer. Man kan ha i grön paprika eller jalapeno också. Det blev en vitlöksbomb-sås men urgoda tyckte de andra så det var godkänt.

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge