Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Chicken Nuggets & sojamajonnäs

Lästid: 1 min

Hello Friday! Är det taco-fredagsmys som gäller idag? Här kommer ett tips på fingermat som du hinner klart till På Spåret och du måste inte fritera dem 🙂

Måns har lagat maten och gjorde sojamajonnäs samt picklade grönsaker efter inspo ur Tommy Myllimäkis köttbok. Jag stekte kycklingarna. Detta är mitt enkla recept och jag har inte läst vad TM hade i sina recept. Vi kryddade lite som vi ville och smakade oss fram, som man bör…inte förlita sig helt på “kokbokens smaker”.


Chicken Nuggets & sojamajonnäs
(2-4 pers)

3 st Kycklingbröstfiléer, skivade/strimlade
3 Ägg, lättvispade
Vetemjöl
Panko alt. ströbröd
Kryddor (paprikapulver salt, & peppar)
1-3 dl majonnäs
1-3 msk Kikkoman sojasås /Maggi
Rapsolja till stekning/fritering

Så gör du:

Kyckling
, skär i tunna skivor/bitar för snabbare tillagning.

Sojamajonnäs, tänk 1 msk soja till 1 dl majonnäs (Gör helst din egen majonnäs).

Dubbelpanera kycklingbitarna. Vänd ner några bitar i taget i vetemjölet, vidare i lättvispade äggen och sedan i panko eller ströbröd.


Stekning, hetta upp 1/2-1 cm rapsolja i en stekpanna. Stek i ca 2 min på varje sida. Låt vila och oljan rinna av på hushållspapper.


Vi åt med picklade blomkål, lök och morotsbitar. Gott med några droppar lime på nuggets.

Currymajonäs är annars populär att äta till eller varför inte Srirachamajonäs (dvs 1 tsk/msk Sriracha chilisås och 1 dl majonnäs, beror på hur het du gillar).

Enjoy life! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge