Recept

Chicken Nuggets & sojamajonnäs

Hello Friday! Är det taco-fredagsmys som gäller idag? Här kommer ett tips på fingermat som du hinner klart till På Spåret och du måste inte fritera dem 🙂

Måns har lagat maten och gjorde sojamajonnäs samt picklade grönsaker efter inspo ur Tommy Myllimäkis köttbok. Jag stekte kycklingarna. Detta är mitt enkla recept och jag har inte läst vad TM hade i sina recept. Vi kryddade lite som vi ville och smakade oss fram, som man bör…inte förlita sig helt på “kokbokens smaker”.


Chicken Nuggets & sojamajonnäs
(2-4 pers)

3 st Kycklingbröstfiléer, skivade/strimlade
3 Ägg, lättvispade
Vetemjöl
Panko alt. ströbröd
Kryddor (paprikapulver salt, & peppar)
1-3 dl majonnäs
1-3 msk Kikkoman sojasås /Maggi
Rapsolja till stekning/fritering

Så gör du:

Kyckling
, skär i tunna skivor/bitar för snabbare tillagning.

Sojamajonnäs, tänk 1 msk soja till 1 dl majonnäs (Gör helst din egen majonnäs).

Dubbelpanera kycklingbitarna. Vänd ner några bitar i taget i vetemjölet, vidare i lättvispade äggen och sedan i panko eller ströbröd.


Stekning, hetta upp 1/2-1 cm rapsolja i en stekpanna. Stek i ca 2 min på varje sida. Låt vila och oljan rinna av på hushållspapper.


Vi åt med picklade blomkål, lök och morotsbitar. Gott med några droppar lime på nuggets.

Currymajonäs är annars populär att äta till eller varför inte Srirachamajonäs (dvs 1 tsk/msk Sriracha chilisås och 1 dl majonnäs, beror på hur het du gillar).

Enjoy life! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge