Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ceviche på abborre och räkor…utan koriander!

Lästid: 2 min

Hej hopp! Abborren som killarna kom hem med imorse har jag fileat å gjort ceviche på. Det blev en lätt kvällsmat efter dagens utflykt till stranden i Orsa, där vi fikade under åskvädret…

Ceviche är en peruanskt maträtt. Man marinerar råfisk med lime. Man kan kombinera frukt och grönsaker som man vill. Det är vanligt med mango, avokado, gurka och rödlök. Ceviche är en jättebra buffémat, som en liten förrätt eller som huvudrätt å äts med tortillachips eller tortillabröd. Man brukar ha koriander i ceviche men har man en Måns som avskyr denna underbara parfymerande ört så får jag hitta på annat, även jag älskar koriander. Sedan finns det inte bara ett recept på Ceviche, man får variera och kombinera precis som man vill. Det är inte direkt som Padthai, för där är jag lite av matfacist och den måste vara på ett visst sätt för att JAG ska godta att maträtten får kallas för just Padthai!

image

Här är mitt recept på kvällens maträtt…

Ceviche, 4 port (huvudrätt)

300 g filé av abborre eller annat vit fisk /lax, FÄRSK, tärnade

20 – 30 st stora frysta räkor

1 mango, tärnade

1 avokado, tärnade

1 tomat, urkärnade

1 röd spansk peppar, finhackade

1/2 gurka, tärnade och tärnade

1/2 rödlök, fintärnade

3-4 lime

1/2 – 1 dl bladpersilja, hackade

2 salladslök, finskivade

olivolja, en skvätt

2 nypor flingsalt

 

1. Tärna fisken. Tillagningstiden beror på hur stora bitarna är. Tillsätt saft av 3 lime. Mina var 1 cm stora och 40 min marinering i kylen.

2. Tina och skala räkorna. Tärna och hacka frukt- och grönt mm. men RÖR EJ runt i blandningen förrän det är dags att smaksätta. Blandningen blir vattnigt och ser inte så fräsch ut.

3. Jag tog ut den marinerade fisken efter att jag var klar med allting dvs 40 min senare. Fisken var perfekt “kokt” och lite rå i kärnan.

4. Bland ihop allting och Smaksätt med olivolja och flingsalt.

 

Självklart kan man ha vitlök men det kan ta över förmycket smak. Koriander i massor om du gillar det. Bladpersilja funkar men koriander är godare.

Kommentera gärna även om det är bu eller bä…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge