Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Calamares – sotad vitlöksaioli – grön papayasallad

Lästid: 1 min

 

image image

Hade ett paket av frysta bläckfiskstentaklar så igår fick det bli… Calamares med enkelpanering dvs bara vetemjöl å  lite salt och paprikapulver i mjölet för att ge smak i bläckfisken.

image

 

Vitlöksaioli – istf pressad rå vitlök så lät jag vitlöksklyftorna koka extra länge i olivolja. Det blir helt annan smak och man stinket inte vitlök när man äter den. Jag hade lite av vitlöksolja från då vi gjorde gnocchi och ville inte slänga så jag fyllde på istället. När oljan har svalnat så vispade jag först 2 äggulor och sedan lät jag olivoljan rinna ner som en smal strål. Smaksatte med citron och s & p.

Grön papayasallad med morot, tomat, rödchili, palmsocker, lime, fisksås.  Inte riktig thai “somtam” men nära. Grön papaya är omogen papaya/paw-paw som smakar absolut ingeting men tar smak när den tillagas. I Thailand är det “en om dan” sallad principen.. och gärna med saltade krabba eller rå krabba å thai surströmming(!) som gäller.

image

 

I varje thai-hem är det ett måste att ha en djup tegelmortel. Det är så vi gör våra “somtam” paparasallader. Man måste alltså puckla på papayan lagom mycket men inte förmycket för så tappar den volymen och blir bara platt på tallriken.

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge