image image

Hade ett paket av frysta bläckfiskstentaklar så igår fick det bli… Calamares med enkelpanering dvs bara vetemjöl å  lite salt och paprikapulver i mjölet för att ge smak i bläckfisken.

image

 

Vitlöksaioli – istf pressad rå vitlök så lät jag vitlöksklyftorna koka extra länge i olivolja. Det blir helt annan smak och man stinket inte vitlök när man äter den. Jag hade lite av vitlöksolja från då vi gjorde gnocchi och ville inte slänga så jag fyllde på istället. När oljan har svalnat så vispade jag först 2 äggulor och sedan lät jag olivoljan rinna ner som en smal strål. Smaksatte med citron och s & p.

Grön papayasallad med morot, tomat, rödchili, palmsocker, lime, fisksås.  Inte riktig thai ”somtam” men nära. Grön papaya är omogen papaya/paw-paw som smakar absolut ingeting men tar smak när den tillagas. I Thailand är det ”en om dan” sallad principen.. och gärna med saltade krabba eller rå krabba å thai surströmming(!) som gäller.

image

 

I varje thai-hem är det ett måste att ha en djup tegelmortel. Det är så vi gör våra ”somtam” paparasallader. Man måste alltså puckla på papayan lagom mycket men inte förmycket för så tappar den volymen och blir bara platt på tallriken.

image