Byta förskola?

Lästid: 1 min

Vi fick ett brev i måndags om ett platserbjudande till Fjädringsgatan 23 Förskola. Mailade till rektorn på förskolan och idag kl. 8 var vi där och hälsade på alla. Det är en ny förskola i 2 plan och de har 3 småbarnsavdelningar upp till 3 år plus en liten lekplats å så är det 5-10 min till den stora lekplatsen som vi brukar gå till. Vid lekplatsen har de ett bod med toalett och skötrum. De har inte fullt i alla fall. Det är 10-15 promenad dit och till Blackevägen är det 20 min promenad i mitt snabbaste om jag genar överallt.

Vet inte riktig hur vi ska göra. Tilda verkar trivas där på Blackevägen 3 med avdelningen och kompisarna. Hon kommer väl inte vara på den avdelning hela tiden men just nu är allting bra där. Byter vi så kommer det väl inte vara förrän 8 jan 2015.

På lördag har vi bokat in en visning också i området. Blir det ett köp igen så blir det flytt sommar 2015 tidigast.

Så mycket att tänka på…

Hur skulle ni göra?
IMG_4965.JPG

2 reaktioner på ”Byta förskola?

  1. Det är svårt det där med byte av förskola då man får ha i åtanke att det kan bli en stor omställning för barnet med nya vänner, pedagoger och att lämna en plats där hen känner sig trygg. Är man missnöjd med den nuvarande förskolan eller känner att det inte fungerar praktiskt så har kanske ett byte kan vara att föredra men annars är det en svår övervägning det där. Varför vill ni byta? Hur många år kommer hon i så fall ha kvar på det nya stället iså innan det är dags för skola?

    1. På det nya så har de bara upp till 3 år så det blir ju bara ett år för Tilda där. Vi tänkte att det är närmare men å andra sidan är det 20 min promenad till den nuvarande och det är lite närmare med den andra MEN det är bara upp till 3 år ålder. På den nuvarande har 5 avdelningar och där har de med större barn. Det känns svårt med alla valen man ska göra men sedan behöver hon egentligen inte byta just nu. Det var bara jobbigt att det var så kort tid att bestämma sig. Vi får tänka på det till måndag iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge