Bye bye 600kr

Lästid: 3 min

En uppföljning om fejden med förskoleadministrationen.

Det känns så att de 600kr är long gone…bye bye! Jag var ju och träffade de två damerna på förskoleadministrationen igår och drog upp mitt ärende face to face. 

Det är helt absurt. Jag har hållit på med de i 2v nu och idag blev jag inte heller klokare! Deras svar var att de betalar ingenting retroaktiv! Att vi tidigare fick en månad fri var ju så att de två terminerna, första fakturan som kom båda gångerna baserade på inkomsten. Att första fakturan kom med fulltpris och sedan korrigerade de den med att inte skicka ut någon faktura för kommande månaden.

Den här gången var det problemet med att de fakturerade oss för 25tim/v för augusti och inskolningen var från 12 aug. Det var något som vi aldrig har begärt! Det skall vara 15tim/v, precis som förr och den här gången åkte på och betala 600kr för mycket.

Detta skulle vi få ta med förskolechefen och personalen får gräva fram originalblanketten, sade dem. Att de kan minsann över-fakturera en medborgare eller kräva mer i avgift retroaktiv flera år tillbaka för att de anser att man har betalat för lite (en vän har fått det) men de betalar inget tillbaka om det blir fel och skyller på vad de har i sina papper. Men att de fick ett papper från förskolan som kom in senare där det stod 15 tim och inte tog hänsyn till den! Det var inte förrän jag hörde av mig för över två veckor sedan när vi fick en faktura för september, fullavgift. Då reagerade jag. Då kunde de besluta direkt efter att avgiften för 15tim/v får bli från 1 sep. Ändå ska vi betala in den fakturan vi har fått och nästa månad kommer ingen räkning. Hallå där, eller!

Och jag får driva ärendet vidare själv! Och det här med att de prioriterar inte 15-timsbarn vid kriser som vikariebrist och t ex epidemi…att de måste se på helheten, vafan!? När jag frågade om just att mitt barn fick stanna hemna pga vikariebrist så började damen prata om epidemi på förskolan! Om det hade varit epidemi så skulle mitt barn få vara hemma enl. mig!

De barnen som är över 3 år och får gå gratis på förskolan t ex från kl.6-18 då medan föräldrarna jobbar heltid? De prioriteras. Inget illa om de barnen och föräldrar men varför ska 15-timsbarn som t ex Tilda och vi som betalar för att få ha barn i förskolan, inte prioriteras på samma sätt?!

Jag har ju fått sitta med på förskolan och hjälpte till för att mitt barn skulle få ha en rolig dag på dagis. Då var det även klara besked att antingen skulle jag få gå hem med mitt barn eller så måste jag stanna kvar med mitt barn. Då stannande jag och hjälpte till men vi gick hem vid 12 istället för kl.14. Veckan därpå ringde de samma morgon som vi skulle komma och ville att Tilda skulle stanna hemma pga personalbrist. Förstod att det var jobbigt för den pedagogen som ringde och frågade försiktig.

Uppföljning på detta kommer antagligen när jag får mina 600kr…

Läs de inläggen här: Jag = extra frökenTilda hemma pga personalbrist och Hallå där, Förskoleadministration!

Tags: No tags

7 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge