Igår när vi kom hem så låg det ett paket från Bokus som jag beställde för över en vecka sedan. I paket var det Myllymäki Fisk & Skaldjur till Måns, Busiga Bebben och Min Pottkalender var till Tilda. 

Tilda är jätteintresserad av att läsa Busiga Bebben…eller ja jag fick läsa och Pottkalendern har jag förklarat hur det funkar. Jag tror att hon vet att det finns en bebis i mammas mage, precis som i Busiga Bebben boken och hon kunde prata kring alla bilder. Och Pottkalender, hon vet att de smålapparna kiss- och bajsbilder som man ska uppmuntra barnet med att sätta i kalendern heter ”klistermärke” så jag behövde inte säga nåt. 

Boken har ”öppna och titta” luckor så Tilda fick öppna och kika vad Busiga Bebben gör i mammas mage…

Idag har vi läst Busiga Bebben igen och jag har frågat Tilda om hon ville kissa i pottan. Hon ville inte så jag tjatade inte men när jag skulle gå på toa så kom hon efter och ville sitta potta. Hon drog ner byxor och blöjan själv och satte sig samtidig som hon bläddrade i Pottkalendern. Hon fick provklistra på en kiss- och bajsmärke. Och hon kissade. Då fick hon välja vilket kiss-märke hon vill även de ser likadana ut allihop. 

  
JAG kommer köra så att hon får själv säga när hon vill sitta på pottan men vi får fråga henne och ”manipulera” lite och omvänd psykologi som jag kör med brukar funka haha…tjaa det här med t ex ” då får du inte sitta på pottan, mamna ger bort den”, då brukar hon ändra sig fort och säga ”neeej det är min! Mamma får inte ge bort!”

(Ej sponsrat inlägg!)