Halloween igår blev nog en dag som Tilda kommer att komma ihåg. Och hon trodde att mamma fyller år på Halloween… och sjöng ”Feliz Cumpleanõs, Feliz Cumpleanõs” medan Penny tog ton och sjön ”birddej yoo yoo” ? Söta barn alltså.

Vi hade bestämt med grannen att barnen kunde gå bus-eller-godis tillsammans kl.18. Första gången för barnen. Penny fick stanna hemma och arg blev hon…

Tilda hade ju spökat ut sig riktig bra på Liseberg men igår så ville hon inte vara sminkad till Halloween på förskolan. De hade maskerad och spökdans, pyssel och massa skoj. Hörde från grannen att hennes dotters förskolan ville inte kalla det Halloween, utan vara maskerad.

Första stoppet åkte vi upp med hissen till grannen som ville bli skrämda… uppvärmningen kan man säga. När grannen öppnade så blev tjejerna stumma och glömde vad de skulle säga… sen kom det ”Buuuus eller goooodis” i kö…så söta ?

Andra stoppet blev det första stället på gatan… till den italienska restaurangen. Alla där sken upp när barnen kom in och log. Han bakom bardisken gav barnen varsin cannoli med fyllning av vaniljkräm och Nutella! Det vara massor med nötter på också. Barnen har inga allergier vilket är skönt. Det roliga var att sitta stoppet blev också här. När vi gick på torget och in till sushistället då kom samma killen ut och stod med ett stort fat med godis och ropade att barnen kunde komma tillbaka sen 🙂

Tredje stoppet, godisaffären haha! Men jodå de fick godis här!

Sedan begav vi oss till radhusområdet i närheten. Där var det många hus som hade pumpor utanför. Tecken på att de ville ha busiga barn på besök och bli skrämda.

De här var seriösast 🙂 Superkul. Sedan var det dags att runda av men nej, då ville barnen inte gå hem utan ville knacka på hos fler. De fick smaken av att det var så kul att knacka hos främlingar och blev mottagna av barnfamiljer, barn och gamlingar som de pratade med vid dörren. Många låtsades vara rädda.

Asså detta var bara lite. Jag hade min handväska fulla med två stora påsar av godis. Vissa var förberedda med godispåsar medan andra hade en skål som de gav barnen eller så lät barnen ta själv. Det var också bra att vissa sa till barnen t ex att ta 5 st godis. Det var ett hus som tog superlång tid på sig. Tänkte stackarn, han gick runt och verkligen leta upp godis i huset… och så kom han med en stor låda Anton Berghs choklad som barnen skulle dela på.

Vissa hus öppnade men de flesta gjorde det och blev glad överraskad. Det var en del barn ute och körde bus eller godis.

Nu har barnen lördagsgodis en månad framåt haha! Vi har lagt undan Tildas godis så det inte skulle bli bråk med Penny. Men Tilda var villig att dela med sig innan vi la undan och lät Penny ta en. Gissa vilket Penny tog? Den största gumminappen i påsen. Hon är smart haha!

Jag filmade en del och ska se om jag hinner fixa en film. Superkul.

Bus eller godis för mig skall vara på den 31 okt precis som andra länder har om de firar Halloween. Det är ju inte så att vi firar Halloween men det är kul. Så kom inte hit imorn på Allhelgonaafton! Dessutom fyller jag år ?