Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Brief AEG Taste (Reklamsamarbete)

Lästid: 2 min

I det här inlägget förekommer reklam för AEG men med mina egna ord!

I söndags blev det en stor bit ryggbiff till middag. Måns hade brynt köttets alla sidor och kört klart i ugnen. Han frågade mig om temperatur på termometern ska det vara och hur jag ville ha köttet. Jag sade helt klart 55 grader om man vill ha köttet rosa. Helst vill jag ha 52 grader…eller så litet stekt som möjligt. Och ut kom köttet… rosa! Köttet fick vila på skärbrädan i 10 minuter utan aluminiumfolie för annars skulle det fortsätta att steka i värmen. Att köttet fick vila var för att blodet skulle inte rinna ut överallt när man skär upp köttet. Då blir köttet torrt som en skosula!

Ska det vara så svårt att steka kött?

Behöver man ha en köttermometer? Man kan också känna på köttet, hur fast eller mjuk den är och jag föredrar köttet “rare” men alla gillar väl inte samma stekgrad som jag. Är köttet lika mjuk som min kind då är den som bäst!

“Tid och temperatur”, det är något som jag har fått med i bakhuvudet, eller så har min kocklärare Alexander “Kniven i strupen” Nilsson präntat in det så bra under den korta tiden vi lattja i köket. Men det är ju ganska sant, är man professionell kock så bör man alltid tänka på tid och temperatur.

Sedan finns det olika kökshjälpmedel för alla matlagningglada. AEG har kommit med en ny typ av ångugn! Denna skulle vara en dröm för många! Särskilt till min svärfar så han slipper beklaga eller ursäkta sig över hur dåligt köttet blir (även många gånger var det inget större fel på köttet). Kan den här nya ångugnen ge det perfekt stekta köttet tro? Den kan säkert mycket mer än bara kött.

Bli inte du också sugen på att ha en sån ugn? Kolla in filmen!

AEG bestämde för att ta frasen Chefs Table till nästa nivå. Då ångugnen är så responsiv och intuitiv lät AEG bygga om den till ett bord. Bordet placeras ut på några av Nordens bästa restauranger, i Sverige finns bordet på Klas Lindbergs restaurang Portal. Gästerna vid bordet kan med hjälp av touchvredet själva finjustera temperaturen på det som tillagas.

Viss är det supercoolt?!

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Brief AEG Taste (Reklamsamarbete)

 1. Så coolt detta bordet, jag tycker det är konstigt att kalla det ugn, hehe. Grymt inlägg!
  Svar: Ja utomlands är det ju toppen att kolla med Airbnb, men att hyra ut när man själv är hemma är ju weird asså. Ok om man är bortrest en längre period till någon vän eller ngn annan man känner. Det hade känts bra! Ja Airbnb är sjukt organiserat och seriöst.

  1. Ja haha trodde att det var en sånn teppanyaki stektbord ? för annars är inte de först med det hehe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge