Brief AEG Taste (Reklamsamarbete)

Lästid: 2 min

I det här inlägget förekommer reklam för AEG men med mina egna ord!

I söndags blev det en stor bit ryggbiff till middag. Måns hade brynt köttets alla sidor och kört klart i ugnen. Han frågade mig om temperatur på termometern ska det vara och hur jag ville ha köttet. Jag sade helt klart 55 grader om man vill ha köttet rosa. Helst vill jag ha 52 grader…eller så litet stekt som möjligt. Och ut kom köttet… rosa! Köttet fick vila på skärbrädan i 10 minuter utan aluminiumfolie för annars skulle det fortsätta att steka i värmen. Att köttet fick vila var för att blodet skulle inte rinna ut överallt när man skär upp köttet. Då blir köttet torrt som en skosula!

Ska det vara så svårt att steka kött?

Behöver man ha en köttermometer? Man kan också känna på köttet, hur fast eller mjuk den är och jag föredrar köttet “rare” men alla gillar väl inte samma stekgrad som jag. Är köttet lika mjuk som min kind då är den som bäst!

“Tid och temperatur”, det är något som jag har fått med i bakhuvudet, eller så har min kocklärare Alexander “Kniven i strupen” Nilsson präntat in det så bra under den korta tiden vi lattja i köket. Men det är ju ganska sant, är man professionell kock så bör man alltid tänka på tid och temperatur.

Sedan finns det olika kökshjälpmedel för alla matlagningglada. AEG har kommit med en ny typ av ångugn! Denna skulle vara en dröm för många! Särskilt till min svärfar så han slipper beklaga eller ursäkta sig över hur dåligt köttet blir (även många gånger var det inget större fel på köttet). Kan den här nya ångugnen ge det perfekt stekta köttet tro? Den kan säkert mycket mer än bara kött.

Bli inte du också sugen på att ha en sån ugn? Kolla in filmen!

AEG bestämde för att ta frasen Chefs Table till nästa nivå. Då ångugnen är så responsiv och intuitiv lät AEG bygga om den till ett bord. Bordet placeras ut på några av Nordens bästa restauranger, i Sverige finns bordet på Klas Lindbergs restaurang Portal. Gästerna vid bordet kan med hjälp av touchvredet själva finjustera temperaturen på det som tillagas.

Viss är det supercoolt?!

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge