Hela dagarna går ut på att jag försöker inte balla ur på Tilda. 

Hon hade flippat igår förmiddag när hon och pappa lekte på altanen. Hon skrek så mycket hon kunde och var frustrerad på pappa, så Måns fick bära in henne och hon fortsatte banka på altandörren och när vi skulle turas om att prata med henne så kröp hon in under köksbordet och fortsatte vara hysterisk. Frågar man henne vad hon ville så brukar hon inte komma ihåg vad det var och det här med ”nu nu nu” och hon ska få som hon vill har blivit för mycket. Minst en gång om dan kan hon flippa och i badrummet har det funkat att lugna ner henne. 

Så jag fick sitta på min pall igen och blockerade badrumsdörren och tittade på henne när hon skrek och grät, gick in i duschkabinen och stängde om sig. Jag satt och bara tittade, sedan låtsades jag sova sittande. Efter en lång stund kom hon ut och kröp närmare mig och upp i mitt knä för tröst. Victory! Tålamod ja. Hon har börjat kasta pallen i badrummet också men inget annat, än. Hon kör även med att skrika när vi pratar med henne. 


Och så på kvällen? Jodå. Vi kom ju hem från utflykten. Båda barnen somnade så jag stack iväg igen och handlade själv i 1 timme. Vad hände? Precis som jag misstänkte. Tilda somnade i Prims vagn och vaknade med värsta humöret. Hon grät hysterisk och ville vara ute mer. Detta var inte första gången hon blev så arg när hon har somnat i barnvagnen och vaknat hemma och missat t ex handlandet eller annat. Hon var inte färdig… Så jag lade av mig allting och rullade ut henne  i barnvagnen och gick en runda runt husblocket och hemåt. Sedan låtsades jag tjuvkika på vad Måns och Prim gjorde genom fönstren  m och det tyckte hon var kul. Då ville hon till lekplatsen och sade att hon ville verkligen spring och gunga. Måns fick gå med henne fast hon ville ha mig men jag måste laga mat och amma. 

När de två kom hem så slängde Tilda sig på altanen och tjatade om hamburgare! Hallå eller! Jag hade preppat maten och hungrig som attans. Jag pallade inte stänga in mig med ett hysterisk barn i badrummet igen. Måns blev också matt och undrade om man ska ge barn allt de vill för att slippa (fast han visste redan svaret). Jag sade bara att vi skulle låtsas att vi inte hörde hennes gnäll eftersom ju mer vi försökte prata med henne så blev hon värre. Så jag fortsatte med matlagningen och Måns och jag pratade om annat. 


Sedan när jag skulle fräsa chili så fick Måns stänga in sig med barnen i sovrummet för det kan sticka till rejäl i näsan när man steker chili. Sedan var hamburgare bortglömd och Tilda ville också ha vår mat men utan chili. Då fick hon en portion med stora räkor och stekt ris men klagade att det var starkt hehe. Kanske lite starkt för jag diskade inte stekpannan så noggrann. Hon blir härdad 😛

Och mitt tålamod försvann när Tilda hade ätit klart och började slå mig på huvudet med ballongen medan jag åt. Ballongen levde farlig… Jag är glad att vi inte har tvillingar. Tilda x 2 liksom… 

Nu på morgonen så tjatade hon direkt med att hon ville ha godis…och hon körde med ”mamma gillar också det…mamma gillar citron smak”. Smart är hon också. Men smart och snäll är bättre. Kan säga att alla hennes leksaker lever farlig just nu…. precis som min pall när hon blir arg.