Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Bråkmakaren nr.1

Lästid: 3 min

Hela dagarna går ut på att jag försöker inte balla ur på Tilda. 

Hon hade flippat igår förmiddag när hon och pappa lekte på altanen. Hon skrek så mycket hon kunde och var frustrerad på pappa, så Måns fick bära in henne och hon fortsatte banka på altandörren och när vi skulle turas om att prata med henne så kröp hon in under köksbordet och fortsatte vara hysterisk. Frågar man henne vad hon ville så brukar hon inte komma ihåg vad det var och det här med “nu nu nu” och hon ska få som hon vill har blivit för mycket. Minst en gång om dan kan hon flippa och i badrummet har det funkat att lugna ner henne. 

Så jag fick sitta på min pall igen och blockerade badrumsdörren och tittade på henne när hon skrek och grät, gick in i duschkabinen och stängde om sig. Jag satt och bara tittade, sedan låtsades jag sova sittande. Efter en lång stund kom hon ut och kröp närmare mig och upp i mitt knä för tröst. Victory! Tålamod ja. Hon har börjat kasta pallen i badrummet också men inget annat, än. Hon kör även med att skrika när vi pratar med henne. 


Och så på kvällen? Jodå. Vi kom ju hem från utflykten. Båda barnen somnade så jag stack iväg igen och handlade själv i 1 timme. Vad hände? Precis som jag misstänkte. Tilda somnade i Prims vagn och vaknade med värsta humöret. Hon grät hysterisk och ville vara ute mer. Detta var inte första gången hon blev så arg när hon har somnat i barnvagnen och vaknat hemma och missat t ex handlandet eller annat. Hon var inte färdig… Så jag lade av mig allting och rullade ut henne  i barnvagnen och gick en runda runt husblocket och hemåt. Sedan låtsades jag tjuvkika på vad Måns och Prim gjorde genom fönstren  m och det tyckte hon var kul. Då ville hon till lekplatsen och sade att hon ville verkligen spring och gunga. Måns fick gå med henne fast hon ville ha mig men jag måste laga mat och amma. 

När de två kom hem så slängde Tilda sig på altanen och tjatade om hamburgare! Hallå eller! Jag hade preppat maten och hungrig som attans. Jag pallade inte stänga in mig med ett hysterisk barn i badrummet igen. Måns blev också matt och undrade om man ska ge barn allt de vill för att slippa (fast han visste redan svaret). Jag sade bara att vi skulle låtsas att vi inte hörde hennes gnäll eftersom ju mer vi försökte prata med henne så blev hon värre. Så jag fortsatte med matlagningen och Måns och jag pratade om annat. 


Sedan när jag skulle fräsa chili så fick Måns stänga in sig med barnen i sovrummet för det kan sticka till rejäl i näsan när man steker chili. Sedan var hamburgare bortglömd och Tilda ville också ha vår mat men utan chili. Då fick hon en portion med stora räkor och stekt ris men klagade att det var starkt hehe. Kanske lite starkt för jag diskade inte stekpannan så noggrann. Hon blir härdad 😛

Och mitt tålamod försvann när Tilda hade ätit klart och började slå mig på huvudet med ballongen medan jag åt. Ballongen levde farlig… Jag är glad att vi inte har tvillingar. Tilda x 2 liksom… 

Nu på morgonen så tjatade hon direkt med att hon ville ha godis…och hon körde med “mamma gillar också det…mamma gillar citron smak”. Smart är hon också. Men smart och snäll är bättre. Kan säga att alla hennes leksaker lever farlig just nu…. precis som min pall när hon blir arg. 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Bråkmakaren nr.1

 1. Tycker du att du har hittat en bra strategi ska du fortsätta med den, men har du verkligen markerat för Thilda att det inte är Ok, har du tex tagit ton och sagt NEJ! det är inte ok för dig att kasta pallen, eller sagt NEJ! du fåt inte slå mamma i huvudet med ballongen, Det är inte farligt eller skadligt att tydligt markera för henne att det inte är Ok. Tänk att hon blir äldre och tillåter du detta beteende nu så lär du får hålla på tills hon flyttar hemifrån.
  Det finns råd och hjälp att få av tex bup om man känner att det blir övermäktigt.
  För det går inte över av sig själv, det är en del av hennes personlighet.
  Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge