Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Bra städfirma för flyttstädning?

Lästid: 3 min

Nu riktar jag inlägget mest till er i Göteborg men ni andra som har erfarenhet av flyttstädning får gärna kommentera. Jag letar efter en städfirma som gör ALLT och ALLT igår i offerten, inga dolda avgifter osv. Jag har även läst en hel del recensioner och att folk har blivit lurade av städfirmor som inte har gjort allt som de skulle enl. städscheman. Man blir ju lite mörkrädd.

Ok, Först köpte jag en flyttstädning på Let’s deal men sedan såg jag “städmaterial ingår ej”. Då gjorde jag ett ångerrätt av köpet och fick pengarna tillbaka. För en vecka sedan hittade jag en deal på GroupOn som verkade bra och ALLT INGÅR med undantag och hänvisningar såklart.

En flyttstädning tycker jag att ALLT skall ingå i priset. Deal eller no deal. Jag som kund ska inte behöva förhandla fram vad som skall göras, för en flyttstädning förväntar i alla fall jag att ALLT skall göras så att man slipper tänka på något i efterhand. Inga frågor skall uppstå.

Men nu är jag lite less på den här firman som jag har försökt ha kontakt med för att använda min deal, de har noll service känsla och svarade mina mail utan att kolla på mina frågor och nu har de inte svarat på nåt i några dagar, typ skitit i det för jag kanske försvinner, det känns så. De kollar mail en gång om dan ser det ut som för de är inte aktiva, som om de inte vill ha några kunder.. Visst kan jag ringa men jag vill ha allting i skrift på mina frågor i fall det blir problem efter städningen!

 

(Bild: lånad av GroupOn)

Jag hade frågor när det gäller några punkter.

1. Fönsterputsning. Vissa firmor gör bara på insidan. Det stod inget mer än att “de ingår förutsatt att de kan putsas stående från marken”.

Asså, Måns putsar våra fönstren från marken och det borde en städare klara av? Det lät lite drygt men vadå från marken, jag kan inte hjälpa om de skickar en kortväxt person som måste stå på en pall, skicka en lång person då. Fick inget svar där men dock kommenterade de att de städar inte persienningar. Detta nämde jag att vi har och vi förväntar att de städar insidan av fönstren där man kan öppna upp i mitten, mellan glasen heter det ju.

2. Väggar. De städar inte väggar. Ingen firma gör det, ok. Men det är ju en vägg vid spisen. Man måste dra ut spisen och kylen om man vill att de ska städa där bakom spisen. Men väggen där då??? Det är ju hur skitigt som helst. Det är just den väggen man vill ha städat!

Så här såg mailen ut: 

Företaget: Hej, Bifogar vad som ingår i flyttstädningen. Bekräfta gärna om ni vill boka ändå eller inte.


Jag: Hej, Vi har köpt dealen och vi vill använda den.

Detta kan vara bra att veta:

 • Städningen kommer bli en lätt match då köparen var redan nöjd med lägenheten och hur städad det var.
 • Det som behöver göras mest är som vanligt i köket och badrummet.
 • Lägenheten har ett sovrum, i sovrummet finns ett stort garderob med skjutdörrar.
 • Ett förråd/klädkammare finns i lägenheten.
 • I hallen finns 3 inbyggda garderober.
 • I badrummet finns badkar, kommod, badrumsskåp, toa, golvvärmare
 • Förster x 3, finns i sovrum, köket, vardagsrum. Öppnas inåt och går att öppna i mitten för att komma åt insidan och persienn.
 • Lägenheten har högt i taket men fönstren är i normalhöjd och nås från marken, min man gör det när han tvättar fönstren.

Är det något mer ni behöver veta så hör av er.

Företaget: Hej, Vi saknar din deal kod. Vill bara lägga till att persienner samt väggar ingår inte.

Jag: Hej, Så ni städar köket men inte just den väggen bakom spisen där det verkligen behövs en städning???  Nej, persienn ingår inte men insidan av fönstren bör ju putsas?

Detta var den 9 okt. Dealkoden hade de fått redan vid första kontakten men det kollade de väl inte.

Så irriterande man kan bli som kund och visst att de skulle säkert tycka att jag är irriterande av mig men jag är ju kund och betalar.

Det är nog lika bra att städa själv och köpa en flytthjälp istället, för egentligen är det inte mycket mer än när vi flyttade sist. Det är mest köket och badrummet som det är mycket att göra. Om man ändå måste göra vissa saker själv så vad är poängen med att köpa en flyttstädning när företag bara svara på VAD DE INTE GÖR ELLER INTE INGÅR I EN FLYTTSTÄDNING. 

Så mina vänner… har ni en städfirma som ni verkligen är nöjda med? Dela gärna med er!

*Uppdatering: kl.11. Groupon har gjort en återköp och företaget har blivit informerad. Vi får leta vidare.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Bra städfirma för flyttstädning?

 1. Anlitade flyttstäd för en vecka sen och det var ok. Men inte mer än så. De tog inte vår inglasade balkong men det visste vi innan. De hade anmärkning på att våra dörrar var “mycket smutsiga”, och då undrar jag vad de hade för referensram, haha. Men det var väldigt skönt att leja bort städningen. Vi betalade 2200 kronor. Har dock aldrig hört talas om en städfirma som inte tar bakom spisen och kyl/frys? Det är väl ändå mycket därför man anlitar en städfirma? 😉

 2. Anlitade förra veckan ett företag som heter Winfield AB för vår flyttstädning i Malmö.
  Det fungerade mycket smidigt till en relativt liten kostnad pga RUT avdraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge