ALLTING är TILDAS. 

Tilda blir skitsur på alla inkl. oss föräldrar när vi har gett något till henne. Igår var det inget undantag.

Vid matbordet: Jag har lagt tre gurkstavar på hennes mattallrik och hon åt ingen av dem. Jag frågade om “mamma får den”. Neeeej, skrek hon och gav mig en superarg min med rynk i pannan och sade “nej mamma inte smaka, Tildas”. Jag fortsatte “Om Tilda inte äter då tar mamma den”. NEJ!!! Skrek hon och blev arg å ledsen…å kastade iväg gurkan. 

När hon ville drick välling FÖRE middag: Jag stod upp. Tilda kom och puttade på mig, puttade så att jag skulle röra mig å ut mot köket. Tilda befallde mig “mamma måste göra köket, göra nom till Tilda!” Det sade hon upprepande gånger och puttade till mig. Pappa kom hem och hon fick annat att tänka på. 

  

Lämning på dagiset: Det var jättebra på Tildas dagis. Jag kunde räkna med ett alla barnen och personalen är ute när solen skiner och det har de i princip  varje gång om det inte ösregnar. Vi kom 9:20 och alla var ute å lekte. Tilda knatade direkt iväg och skulle leka och hon ville upp på en hög rutschkana. Jag hjälpte henne några gånger och sedan sade jag ” mamma måste gå nu”. Tilda fortsatte leka med hink och spade men tittade upp på mig som om jag vore galen och hon skakade på sitt lilla huvudet med uppsatta hår…”NEEEJ mamma, mamma inte gå, mamma leka Tilda”. När jag skulle gå på riktig så bölade hon och protesterade lite. Efter att jag vände ryggen så slutade hon gråta och lekte som vanlig. 

Sedan är det här med att hon puttar på andra när hon vill nåt… eller mest när hon inte vill att nån ska leka med ” hennes” saker. Jag försöker gå henne att förstå att hon MÅSTE dela med sig eller så VÄNTAR PÅ SIN TUR. 

  

Vid hämtningen på dagiset: Hon ville ha med sig en Legobil hem. Det var mest för att en pojke satt med den och hon lekte inte ens med den före honom. Pojken fattade väl ingenting och Tilda gick med bestämda steg mot leksaken och plockade upp den å ställde dig igen vid dörren för att vinka hejdå till alla. Jag försökte förklara för henne att hon får leka med den igen imorgon när hon kommer. Och att det inte var hennes å alla kan få leka. 

Förra torsdag försökte hon ta med en stor gunghäst som hon skulle rocka loss hemma haha. Hon hade burit den runt i rummet å inte direkt så diskret att smygs ut en stor blå gunghäst genom dörren. Hästen fick stanna.

På lekplatsen senare: Det kom en äldre flicka som åkte ruschkana jättefort och en yngre pojke som skulle också åka. Det blev förmycket för Tilda. Hon skrek som en tysk… “Nein, nein, nein!!!” och försökte rusa upp för kullen för att hinna före och åka kanan.

Yes, vi har en BOSSY TILDA.