Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Bokat tid på Backa Läkarhus

Lästid: 1 min

Varje gång Tilda har varit sjuk så har vi inte rusat till läkaren. Sedan hon började på förskolan så har hon blivit sjuk typ varannan vecka! Det började med tandköttsinflammation med snor och feber, sedan rejäl förkylning i 2 veckor och nu igen med förkylning. Å att hon hade munblåsor på insidan av kinden och en vit prick på tungan. Det ringde min mamma om igår och sa att jag får hitta thaiörtmedicin i pulverform som man blandar med några droppar citron, salt och vatten å bre på tungan. Det smakade jättebeskt minns jag. Sånt har vi alla thaibarn fått och i Thailand tar de det inte som nån stor grej. Vita prickar längst bak i tungan, halsmandlar och/eller kind. Det är inte tonsil. Försökte hitta översättningen på engelska och sedan svenska och det blev… follicular pharyngitis.

Jag skrev i ett Facebook thaiforum och efterlyste denna örtmedicin. Nu ska en godhjärtad thaikvinna som hade köpt med för mycket från Thailand skicka lite till mig. En annan thaikvinna som jobbar som apotekare i Sverige har så klart rådgivit att man ska uppsöka läkare när de är så små men kan också prova skölja munnen med Vichyvatten. Så det har vi hittat en liten flaska igår på Coop.

I alla fall. Ringde Backa Läkarhus och de ringde upp nyss. Berätta som det var och sjuksköterskan sa så klart att det är så när de små gå på förskolan…men de blir härdad. Mmm… Men hon bokade in oss för en observation kl.8.30 imorgon.

Hon skrev “förkyld, ofta, lätt mottaglig för infektion, föräldrar orolig…tid för observation…”

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge