Thaimorsan

Familjeliv & Matglädje

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Bokat tid på Backa Läkarhus

Varje gång Tilda har varit sjuk så har vi inte rusat till läkaren. Sedan hon började på förskolan så har hon blivit sjuk typ varannan vecka! Det började med tandköttsinflammation med snor och feber, sedan rejäl förkylning i 2 veckor och nu igen med förkylning. Å att hon hade munblåsor på insidan av kinden och en vit prick på tungan. Det ringde min mamma om igår och sa att jag får hitta thaiörtmedicin i pulverform som man blandar med några droppar citron, salt och vatten å bre på tungan. Det smakade jättebeskt minns jag. Sånt har vi alla thaibarn fått och i Thailand tar de det inte som nån stor grej. Vita prickar längst bak i tungan, halsmandlar och/eller kind. Det är inte tonsil. Försökte hitta översättningen på engelska och sedan svenska och det blev… follicular pharyngitis.

Jag skrev i ett Facebook thaiforum och efterlyste denna örtmedicin. Nu ska en godhjärtad thaikvinna som hade köpt med för mycket från Thailand skicka lite till mig. En annan thaikvinna som jobbar som apotekare i Sverige har så klart rådgivit att man ska uppsöka läkare när de är så små men kan också prova skölja munnen med Vichyvatten. Så det har vi hittat en liten flaska igår på Coop.

I alla fall. Ringde Backa Läkarhus och de ringde upp nyss. Berätta som det var och sjuksköterskan sa så klart att det är så när de små gå på förskolan…men de blir härdad. Mmm… Men hon bokade in oss för en observation kl.8.30 imorgon.

Hon skrev “förkyld, ofta, lätt mottaglig för infektion, föräldrar orolig…tid för observation…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *