Igår ville Tilda leka med Lucas så jag frågade om Emma m famlj ville också komma på middag. Måns ville laga något ur Tommy Myllimäkis nya kokbok ”Fisk &skaldjur”. 

Så jag slog upp två recept och det blev ju en utmaning för Måns som både fick handla och hitta alla ingredienser. Jag vill ha en krabbrätt och han en fiskrätt så det fick bli båda. 

I kokboken är det mest enkla recept med få ingredienser enl. mig. Så en icke rutinerad hemmakock ska också klara av att laga. Måns fick fixa nästan allting själv, även köpa krabborna och fixa till dem. Det står dock inte i kokboken hur krabban ser ut och med sås över så ser man definitiv inte. Det skulle vara soft shell crabs

Han fick en instruktion att köpa swim crab som även kallas för blue crab. De har fin blå färg och inte svårt att få ut krabbkött ur dem och skalet är inte superhårda så det är lätt att använda fingrarna. Han stod ju vid frysdisken och höll Soft shell crabs i handen men vågade inte komma hem med de då jag sa jag ville ha de blåa med prickar! Hahaha!

Allting var super gott, som vanligt ✌🏼️😊

 Blue crab som har vänt i vetemjöl, brynt i smör och olja med vitlöksskivor, toppad med citron och persilja. Inte riktig enl. Myllymäki men det väl aldrig när jag är i närheten haha! 

  
Sotad sej i ugn som vi åt som fisktacos. Måns gjorde egna majstortilla.