Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Blue crab & sej-tacos

Lästid: 1 min

Igår ville Tilda leka med Lucas så jag frågade om Emma m famlj ville också komma på middag. Måns ville laga något ur Tommy Myllimäkis nya kokbok “Fisk &skaldjur”. 

Så jag slog upp två recept och det blev ju en utmaning för Måns som både fick handla och hitta alla ingredienser. Jag vill ha en krabbrätt och han en fiskrätt så det fick bli båda. 

I kokboken är det mest enkla recept med få ingredienser enl. mig. Så en icke rutinerad hemmakock ska också klara av att laga. Måns fick fixa nästan allting själv, även köpa krabborna och fixa till dem. Det står dock inte i kokboken hur krabban ser ut och med sås över så ser man definitiv inte. Det skulle vara soft shell crabs

Han fick en instruktion att köpa swim crab som även kallas för blue crab. De har fin blå färg och inte svårt att få ut krabbkött ur dem och skalet är inte superhårda så det är lätt att använda fingrarna. Han stod ju vid frysdisken och höll Soft shell crabs i handen men vågade inte komma hem med de då jag sa jag ville ha de blåa med prickar! Hahaha!

Allting var super gott, som vanligt ✌🏼️😊

 Blue crab som har vänt i vetemjöl, brynt i smör och olja med vitlöksskivor, toppad med citron och persilja. Inte riktig enl. Myllymäki men det väl aldrig när jag är i närheten haha! 

  
Sotad sej i ugn som vi åt som fisktacos. Måns gjorde egna majstortilla. 

  
  

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Blue crab & sej-tacos

    1. Hehe ja helger är det lite så men vardagar är det oftast idétorka och ingen ork

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge