Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

BLOMKÅLSBLAD – ät!

Lästid: 1 min

Många gånger har jag stått och tittat på folk som handlar. Många som ska köpa blomkål skalar bort rubbet på en blomkålshuvud och tar bara själva”blomman”. Det har gått så långt att butikerna stälker fram en sopkorg vid blomkålen för folk står och skala bort bladen. 

Så hur många av er gör det? 

Visst om de de ser fula ut eller för att ni inte vill betala för träiga blast…eller verkligen vill bara ha själva blomkålshuvudet. Men ni vet väl att man kan äta bladen / blasten på en blomkål? 

Jag skalar bort en viss del dvs de stora, hårda eller fula. Annars så behöver man egentligen inte ta bort nåt och bladen lika goda och spröda att ha i en sallad eller wok! Tänk er grönkål, salladskål och andra kål…blomkålsblad det är inte sämre! 

Igår fick Måns handla en blomkål till mig. Så mycket blad var kvar när han kom hem med etthuvud…de åkte in i nudelsoppan. 

  

Blomkål är nyttig! Ibland superbilligt, finns nästan året om. Innehåller ALLICIN som i vitlök och dämpar inflammationer men även kostfibrer så man kan känna sig mätt länge. Det sägs att blomkål kan hjälpa åldringsprocessen och håller dig ung med sina hormetin!

Gott att äta rå, då nyttigast! Fettsnålt och få kalorier. 

Av alla nyttigheter blomkålen innehåller är den allra rikast på c-vitamin. 100 gram blomkål täcker 99 procent av det rekommenderade dagliga intaget av c-vitamin.
Går fort att tillaga så helst inte längre än 5 min!

(Källa: Se alla 11-nyttiga faktom om blomkål i Allt om Mat)

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge