Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Blomkål- och broccolisoppa med krispig bacon och tryffelolja

Lästid: 1 min

Blomkåls- och broccolisoppa med super crunchy baconsmulor och tryffelolja (med egen kycklingfond) // cauliflower & broccoli soup with crunchy bacon crumbles and triffle oil // ซุปบล๊อคโคลี่กับดอกกะหล่ำ เบค่อนกรอบมาก แถมด้วยน้ำมันทัยร์เฟริล(triffle oil)#soup #soppa #food #vardagsmat #thaimorsansmat #homemade #homecooked via Instagram http://ift.tt/1sdDEfL

 

Recept

1 liten blomkål
2 broccoli
2 dl purjolök / 1 gul lök
1-3 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
5 dl färdig grönsaksbuljong / kycklingfond
(2 dl vitt vin)
1 pkt bacon
Rapsolja / olivolja
Tryffelolja
Smör
Salt & peppar
Stavmixer

Skölj och hacka grönsakerna i mindre bitar för att minska koktiden. Fräs grönsakerna i en skvätt olja och en klick smör. Tillsätt vätska och låt koka upp å sedan sjuda i 15 min eller tills grönsakerna har mjuknat. Mixa med stavmixer. Låt sjuda lite till om soppkonsistensen är lös. Salta och peppra.

Garnera med baconsmulor, och några drag med salt o peppar (om du har pepparkvarn), ringla sedan med tryffelolja eller olivolja

Hur du gör krispiga baconsmulor hittar du här!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Blomkål- och broccolisoppa med krispig bacon och tryffelolja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge