Tilda har vägrat pottan en längre tid nu. Det verkar som att hon har fått pott-skräck. På förskolan så tror jag att de flesta av hennes kompisar går på pottan och hon känner stressen över det. Väl hemma så pratade hon så mycket om alla andra som går på pottan men ville själv inte sitta. 

Tilda har även pratat om att flickor har trosor och pojkar har kalsonger! Detta är nytt. Vi har inte sagt nåt om trosor och kalsonger här hemma för förskolan har också hunnit före! En dag pratade Tilda om att hon vill ha trosor! Vi sade att vi ska köpa men det blev aldrig av och jag tycker att hon ska få välja ut sina trosor själv, då får hon förhoppningsvis mer vilja att bli blöjfri. 

Så idag var det dags och vi tog Tilda till HM och hon fick välja ut själv. Hon velade mellan ”Mickey Miewse” eller ”Elsa” haha! Inte helt otippad.


Jag köpte också en mjuk toalettring för barn men den passade ju inte vår toastol och dumt nog så fick Tilda slita av skyddplasten innan vi provade på vår toastol. 


Direkt när vi kom hem ville hon ta på sig en trosa och sitta på vuxentoastol! Hon lade på sin toalettring själv och ställde sig på pallen. Jag fick hjälpa till ned byxorna och hon försökte sikta rumpan…och så trillade toaringen i toaskålen haha! Men hon tog upp toaringen igen och satte sig. Hon satt inte så länge och sade ”det kom ingen kiss!”. Sedan berättade hon vad Emmas LUCAS brukar säga när han vill kissa och det är ”det kommer kiss!” hehe. 

Sist jag köpte blöjor så valde jag tejpblöjor med flit och Tilda har gnällt och ville ha Up & Go byxblöjor. Det är slut med bekvämligheter! 

Nu är hon i alla fall utan blöjor och ligger på soffan…på plastlakan. Hon förstår ju precis allting och bra nu att hon vill ha trosor. Hon vill även ha en el-motorcykel och det har jag sagt att hon får den när hon inte längre vill ha blöjor på sig!